Hopp til innhold

Har tatt gjerningsmennene i Elfenbenskysten

16 er døde i angrepet på en strand i Elfenbenskysten. I tillegg er alle de seks angripere er også drept, opplyser presidenten.

ICOAST-ATTACKS-BEACH-UNREST

Store sikkerhetsstyrker har nå kontroll over turistområdet i Grand-Bassam.

Foto: SIA KAMBOU / Afp

Tre hotell ble angrepet av seks bevæpnede menn, som nå er tatt, sier innenriksminister Hamed Bakayoko i kveld.

– Seks personer gikk langs stranden i Grand-Bassam og skjøt og drepte 14 sivile og to soldater i dag, sier president Alassane Ouattara i kveld. Tidligere ble det kjent at fire av dem skal være fra Europa.

Det franske utenriksdepartementet melder på sin side at det er en fransk statsborger blant de drepte.

– Angriperne ble senere også drept, sier Ouattara, men den franske avisen Le Monde skriver at to gjerningsmenn fortsatt er på frifot.

I kveld tok Al Qaida i Maghreb, AQIM, på seg skylden for angrepet. Det er den samme gruppen som stod bak angrepene på Statoils-anlegg i In Amenas.

Laster Twitter-innhold

Minst 12 drepte

Det er ikke klart om dette betyr at de seks er arrestert eller drept.

Men det som er klart er at like før klokken 13 i dag gikk maskerte menn langs stranden i turistbyen Grand-Bassam og skjøt uskyldige mennesker.

Et mønster man har sett både i Tunisia og i nabolandene Mali og Burkina Faso den siste tiden.

Tallet på drepte er foreløpig 12, og blant dem er det fire europeere, opplyses det. Ifølge den franske avisa Le Monde er ett av ofrene ett barn under fem år.

Video viser ofre

Vitner opplyser ifølge Reuters at de har sett fire angripere som skal ha skutt mot turistene på stranda. Ifølge nyhetsbyrået viser en video tatt av et vitne sju mennesker som ligger på bakken, etter å ha blitt skutt på stranden.

– Jeg så sju døde, som jeg filmet. Det var fire angripere. Jeg var ute og svømte da det startet, og løp fra stedet, sier Dramane Kima, som viste videoen med de døde kroppene til Reuters.

Han tok også bilder av tomhylser som han tror angriperne etterlot seg.

Den franske radiokanalen RFI har snakket med Eugene Kakou, en ivoriansk journalist som var på stedet da angrepet begynte:

– Vi var i vannkanten da skytingen begynte. Folk sa først at var fyrverkeri, men jeg har vært i forsvaret, så jeg skjønte hva det var, jeg kjente igjen skuddene, det var klokka 12.45 eller 13. Jeg gikk for å gjemme meg på toalettet, så hørte jeg veldig kraftig skyting, tjue eller tretti skudd. Da jeg kom ut av toalettet, traff jeg en jente som var dekket av blod, hun sa: De drepte forloveden min, sier han.

SISTE NYTT

Siste nytt