Har ikke funnet noen snøskredofre

To dager etter at monsterskredet tok med seg 135 personer i Pakistan, er ennå ingen gravd fram.

Snøskred i Pakistan

Dette satellittbildet viser hvordan jord- ogsnøskredet traff militærleiren og begravde 135 mennesker.

Foto: Ap

Elendige værforhold har forsinket redningsarbeidet ved Siachen-breen i Kashmir etter at 135 personer, de aller fleste av dem pakistanske militærstyrker, ble tatt av et enormt snøskred lørdag.

De 135 ble begravet under en vegg av snø, sørpe, jord og grus da det 25 meter høye og en kilometer brede skredet knuste alt på sin vei ned dalsiden. Håpet om å finne noen overlevende er så godt som ute. Ifølge AFP er det ikke funnet noen ofre ennå.

Sliter med å grave

Ifølge Al Jazeera er minst 240 militære og sivile på plass ved skredet for å forsøke å grave fram ofrene ved hjelp av bulldosere. Men de sliter med å grave seg gjennom de tunge og kompakte løsmassene.

Til tross for at spesialtrente mannskaper med sporhunder og sporingsutstyr er på plass, går redningsarbeidet i 4500 meters høyde tregt.

Tyngre forsterkninger skulle også flys inn i området, men de har blitt forsinket på grunn av dårlig vær, ifølge AFP. Amerikanske spesialister på redningsarbeid i høyereliggende områder skal også bidra i letingen.

Snøskred i Pakistan

Bulldosere er tatt i bruk for å grave fram ofrene etter skredet, men ingen er så langt funnet.

Foto: Ap

Omstridt område

India og Pakistan har utplassert opp mot 15.000 soldater i fjellområdene, hvor temperaturene kan synke til 70 minus. De to landene har flere ganger vært i militær konflikt med hverandre over retten til omstridte grenseområder i Kashmir-regionen.

Atommaktene har kjempet om retten til Siachen siden 1987, men det har vært relativt rolig i området siden en fredsprosess ble innledet i 2004. Snøskred og andre naturkatastrofer i området har tatt livet av flere personer enn militærkonfrontasjonene.

SISTE NYTT

Siste nytt