NRK Meny
Normal

Har ikke fått solgt tepper siden terrorangrepet

TUNIS (NRK): Vanligvis selger butikken 15 håndvevde tepper om dagen, men etter terrorangrepet mot Bardo-museet har det vært stopp. Nå frykter tunisierne konsekvensene angrepet får for turismen.

Tunisere frykter at terrorangrepet onsdag denne uka vil ramme den viktige turistindustrien. 20 prosent av befolkningen i Tunisia jobber med turisme.

MYE VENTING: I Medinaen i Tunis merker de at turister holder seg unna etter terrorangrepet.

Vanligvis yrer det av liv inne i butikken, hvor 18 familier selger kunst og håndverk. På en god dag er 700 mennesker innom for å se hva de kan tilby, men etter terrorangrepet har det vært dårlig med besøk. Det bekymrer.

– Jeg har jobbet her i mer enn 20 år for å fø familien. Jeg har kone og tre barn. Jeg har ikke noe annet levebrød enn turismen, forteller Jamel Gharbi, fra butikken lokalisert i kongens gamle bolig, sentralt plassert i medinaen.

Frykter konsekvensene

I fjor kom seks millioner utenlandske turister til Tunisia, og hver femte tunisier lever av turisme. Besøkstallene har tatt seg opp, etter et fall etter den arabiske våren, men så smalt det.

Nå frykter mange konsekvensene det kan få for turistnæringen.

– Se i butikken her, se på gaten. Det er ikke turister, vi har ikke jobb, sier Khaled Tufeha.

I butikken i kongens gamle bolig går tiden sakte. Selv om noen kommer innom for å ta bilde av sultanens gamle seng, blir det dårlig med salg.

Medinaen i Tunisia

PÅ VERDENSARVLISTE: Medinaen er populært blant turister, men flere selgere frykter de vil holde seg unna etter terrorangrepet i Tunis.

Foto: FADEL SENNA / Afp

Ingen salg

På en normal dag selges det 15 håndvevde tepper, men siden terrorangrepene har ikke ett eneste ett blitt båret ut av butikken.

I 18-tiden pakker de 18 familiene sammen, og må konstatere at dagen ikke ble som håpet.

– Det gikk veldig dårlig. Det kom cirka 20 turister. De to kvinnene som har jobbet her måtte dra hjem uten penger, sier Wasim Akhmedi.

Men han er likevel optimistisk

– I dag var en dårlig dag, men i morgen blir det en bra dag. Om ikke i morgen, så i overmorgen. Om ikke denne uka, så neste. Helt sikkert.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt