NRK Meny
Normal

Har funnet nye mulige flydeler i Det indiske hav

Kina har mottatt satelittbilder som viser gjenstander som muligens kan være vrakrester etter det savnede malaysiske flyet, opplyser transportministeren i Malaysia.

Malaysias transportminister Hishammudin Hussein fikk inn en lapp midt under pressekonferansen om at Kina har gjort nye funn på satelittbilder.

SE KLIPPET: Helt mot slutten av pressekonferansen i Kuala Lumpur, mottok transportministeren en lapp med beskjeden om at mulige gjenstander er oppdaget i den sørlige korridoren i Det indiske hav.

Kina har nye satelittbilder som viser bilder av flytende gjenstander som kan tilhøre det savnede malaysiske passasjerflyet, opplyste den malaysiske transportministeren Hishammuddin Hussein på en pressekonferanse lørdag klokken 11 norsk tid.

Gjenstandene er oppdaget i havområdene under den sørlige luftkorridoren i Det indiske hav.

Det største objektet skal være 22,5 meter langt og 13 meter bredt.

– Kinesiske skip har blitt sendt til området. Myndighetene i Beijing skal komme med en kunngjøring om bildene i løpet av få timer, sa transportministeren.

Laster Twitter-innhold

Mottok lapp

Transportministeren mottok en lapp helt på slutten av pressekonferansen lørdag med nyheten om at det er funnet nye mulige flyedeler.

Transportministeren ble spurt om han visste mer enn hva som sto på lappen. – Det her er alt jeg vet, sa han og holdt opp lappen.

Derfor er det fortsatt usikkert om gjenstandene er funnet i nærheten av der det ble funnet to objekter tidligere denne uken.

Standarddimensjonene på et Boeing 777-2000ER følgende:

Vingespenn: 60,9 meter.

Flyets lengde: 63,7 meter

Halelengde: 18,5 meter.

Laster Twitter-innhold

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Søkt i flere dager

Det er gått nesten to uker siden det malaysiske flyet forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. Fortsatt er det helt uvisst hva som skjedde, men en lang rekke ulike teorier er blitt lansert.

Tidligere i uken gjorde satelittbilder et funn av gjenstander utenfor Australias vestkyst, cirka 2000 kilometer sørvest for byen Perth.

Totalt deltok 25 skip, 18 fly og seks helikoptre i søket .Det norske skipet Höegh St. Petersburg var det første skipet som ankom funnstedet.

Det er ikke funnet vrakrester, men letingen fortsetter på ubestemt tid.

Flyet sendte ut signaler som ble registrert av satellitter i flere timer etter at det forsvant. Ved hjelp av disse signalene har etterforskerne pekt ut to korridorer hvor flyet sannsynligvis befinner seg.

Den ene strekker seg fra Sørøst-Asia og nordover mot Kasakhstan, mens den andre strekker seg sørover mot et havområde utenfor Australia.

Laster kart, vennligst vent...

KART: Se hvor langt sør observasjonen på satelittbildene er.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt