NRK Meny
Normal

Har funnet «de svarte boksene»

Etterforskerne fant lørdag «de svarte boksene» fra flyet som styrtet i Margalla Hills ved Islamabad i Pakistan onsdag. Alle de 152 som var om bord i flyet omkom i ulykken.

Passasjerfly styrtet i Margalla Hills ved Islamabad

Etterforskere og redningsarbeidere på stedet der et passasjerfly med 152 personer om bord styrtet i Margalla Hills ved Islamabad onsdag.

Foto: FAISAL MAHMOOD / Reuters

– Etterforskningskomiteen fant «de svarte boksene» i Margalla Hills lørdag morgen, sier sjef for etterforskningen, Junaid Ameen, til nyhetsbyrået AFP.

Båndopptakeren fra cockpiten er også funnet.

Myndighetene håper at flyets siste bevegelser og kommunikasjonen i cockpiten skal gi svar på hva som forårsaket den tragiske ulykken, skriver NTB.

Boksen ble funnet i en haug av vrakrester etter det 10 år gamle flyet. Den kommer til å få en sentral del i etterforskningen, sier Ameen og legger til at den skal bli sendt til utenlandske eksperter.

Ifølge Ameen ble boksen funnet like før klokken 10 norsk tid av franske eksperter som måtte bruke maskiner for å kutte seg gjennom vrakdeler.

Ingen overlevde

Passasjerflyet, et Airbus 321 fra det pakistanske flyselskapet Airblue, styrtet onsdag like før landing i Islamabad. Om bord var det 146 passasjerer og seks besetningsmedlemmer.

Ifølge flyselskapet var det 110 menn, 29 kvinner, fem barn og to spedbarn om bord i flyet som styrtet. Det er bekreftet at det var to amerikanere og en østeriksk forretningsmann blant passasjerene.

Flyet styrtet i et utilgjengelig område og redningsmannskapene hadde en vanskelig jobb med å ta seg fram til ulykkesstedet.

Forsinket av monsunregnet

Monsunregnet har også gjort det vanskelig for etterforskerne i arbeidet etter ulykken og hindret rednignsarbeidet.

Pakistans statsminister Yousaf Raza Gilani ba om en granskning av ulykken umiddelbart etter at flyet styrtet.

Ifølge en talsperson fra myndighetene vil alle potensielle årsaker undersøkes, dette inkluderer terrorisme dårlig vær og sabotasje. Myndighetene har imidlertid ikke gitt noen indikasjoner på at det er snakk om et angrep.

Video Redningsmannskaper ved flyvraket i Pakistan

SE VIDEO: Redningsmannskaper ved flyvraket i Margalla Hills. Foto: Express 24/7

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt