NRK Meny
Normal

Mistenker 50 politibetjenter i Thailand etter likfunn

Politidirektøren i Thailand har flyttet 50 politibetjenter fra området der 32 lik ble funnet i går. Han mistenker de har forbindelser til et nettverk av menneskehandel.

32 lik funnet i Thailand

Redningsarbeidere tar hånd om 26 lik som ble funnet 1. mai. I går ble seks nye lik funnet på samme stedet, i Songkhla-provinsen.

Foto: STR / Afp

– Vi har overført over 50 politifolk på grunn av dette problemet og fordi sjefene i lokale områder vet hvem som har vært involvert, sier politidirektør Somyot Poompanmuang i Thailand, ifølge Reuters.

Bakgrunnen er at 32 lik er funnet delvis begravet i løpet av den siste uken i den sørlige provinsen Songkhla, nær grensen til Malaysia. De døde menneskene er trolig innbyggere som kommer fra Myanmar og Bangladesh. Først ble 26 lik funnet 1. mai, før redningsarbeidere gravde frem ytterligere seks døde kropper i går.

Farlig reise

Poompanmuang sier de 50 politifolkene kan ha en link til et trafficking-nettverk, og disse betjentene flyttes derfor bort fra området. Tidligere har Reuters avslørt hvordan hæren i landet er innblandet i menneskehandel.

Politidirektør Poompanmuang i Thailand

Politidirektør Somyot Poompanmuang tar grep om menneskehandel i Thailand. Her snakker han under en pressekonferanse i november i fjor.

Foto: CHAIWAT SUBPRASOM / Reuters

Tusenvis av ulovlige innvandrere, inkludert Rohinghya-muslimer fra vestlige Myanmar og Bangladesh, drar på farlige reiser over sjø og land for å unnslippe religiøs og etnisk forfølgelse, på jakt etter arbeid i utlandet.

Innvandrerne smugles gjennom Thailand, hvor bakmenn angivelg etterspør løsepenger eller smugler dem over grensen til Malaysia.

Opprydding

Thailands statsminister Prayuth Chan-O-Cha har bestilt en opprydding av mistenkte camper for menneskehandel rundt om i landet, i løpet av 10 dager.

Politiet i Thailand har pågrepet fire menn - tre thailendere og en fra Myanmar - mistenkt for menneskehandel. Politiet har i tillegg utstedt arrestordre på ytterligere fire personer.

Thailand har lenge vært i hardt vær for manglende håndtering av menneskesmugling, og både FN og USA har kritisert landet. Human Rights Watch har etter likfunnet oppfordret kritikerne til å presse thailandske myndigheiter til å få bukt med dette.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt