NRK Meny
Normal

FBI har flere i kikkerten etter Boston-bombene

Det amerikanske føderale politiet FBI har flere personer i kikkerten som de ønsker å få i tale i forbindelse med etterforskningen av terrorangrepet i Boston.

Hillary Branyik of Boston

22 år gamle Hillary Branyik kneler ved stedet hvor den første bomben gikk av under årets Boston Marathon 15. april. Det er fortsatt flere personer som politiet ønsker å prate med i saken.

Foto: JESSICA RINALDI / Reuters

– Det er fortsatt personer av interesse her i USA som FBI ønsker å snakke med, sier Mike Rogers, leder for etterretningskomiteen i Representantenes hus til pressen søndag.

Rogers vil ikke fortelle hvor mange det eventuelt er snakk.

Snur alle steiner for å utelukke større komplott

USA-EXPLOSION/BOSTON Tamerlan Tsarnaev and Dzhokhar Tsarnaev are pictured in this combination photo

Brødrene Tamerlan (død) og Dzhokhar Tsarnajev er mistenkt for å ha stått bak bombeangrepet under Boston Marahon 15. april.

Foto: HANDOUT / Reuters

19 år gamle Dzjokhar Tsarnajev er siktet for terrorangrepet mot maratonløpet i Boston 15. april, tre personer ble drept og over 260 såret.

Ifølge siktelsen ble 19-åringen observert med en mobiltelefon i hånden bare minutter før den første eksplosjonen.

Amerikanske myndigheter mistenker også at Tsarnajevs bror, Tamerlan, var med på angrepet, men han ble drept i en skuddveksling med politiet noen dager etter angrepet.

Frem til nå er det imidlertid ingenting som tyder på en større sammensvergelse.

Etterforskere sier til nyhetsbyrået AP at de så langt ikke har funnet bevis for koordinering eller finansiering utenfra.

Undersøker om brødrene fikk terrortrening

Etterforskningen pågår fortsatt, og amerikanske myndigheter snur nå alle stener for å kunne utelukke linker til terrornettverk eller andre medhjelpere.

Formannen for sikkerhetskomiteen, House Homeland Security Comittee, sier søndag at FBI har satt i verk undersøkelser både i USA og i andre land for å finne ut om Tsarnajev-brødrene har mottatt noen form for trening som har gjort dem i stand til å kunne utføre bombeangrepet, ifølge AP.

De to brødrene har tsjetsjensk bakgrunn, men har bodd i USA siden de var barn.

Guttenes far ble søndag lagt inn på sykehus med høyt blodtrykk. Han var da på vei fra Dagestan til USA, men må på grunn av helsetilstanden utsette reisen. Han har tidligere uttalt at han vil til USA for å få en oppklaring i hva som har skjedd.

Video fra like etter eksplosjonene.

Se de første videobildene fra bombeeksplosjonene under Boston Marathon.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt