Han vil ikke bli Frankrikes neste «førstedame»

Louis Aliot er partneren til den franske presidentkandidaten Marine Le Pen. Men han vil ikke ha noen offisiell rolle og vil ikke flytte sammen med henne inn i Elyséepalasset.

Louis Aliot

– Folket velger en president, ikke et par, sier Louis Aliot. Hvis Marine le Pen blir president, flytter han hjem til Perpignan, sier han.

Foto: PASCAL GUYOT / AFP

Noen førstedamer har vært kort innom Elyséepalasset, andre ble i mange år, men hittil har franskmennene aldri hatt noen «førstemann». Og skulle Marine Le Pen bli president, får de det ikke da heller...

Emmanuel Macron tok meg seg sin Brigitte på scenen og takket henne for støtten og innsatsen, da det var klart at han var videre i annen runde. Mens Marine Le Pen ikke nevnte sin partner med ett ord da hun talte den samme kvelden, selv om han er nestleder i Nasjonal Front.

I løpet av de åtte årene de har vært sammen, har hun bare snakket om ham en gang, og det i en twittermelding, skriver Le Figaro.

Marine Le Pen og Louis Aliot

Det finnes ikke mange bilder av paret sammen, men her er de i New York i 2011.

Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

– Folket velger en president, ikke et par

På spørsmål fra en journalist om han kommer til å flytte inn i Elyséepalasset, hvis hun blir president, svarte hun med et lattermildt "aldri i livet!"

– Jeg kan love at han ikke blir noen førstedame.

Ifølge avisen kommer han heller ikke til å stille på offisielle middager eller lignende arrangementer.

– Folket velger en president, ikke et par, sier han og bekrefter at han ikke vil ha en slik rolle i et intervju med Europe1.

Louis Aliot er fra den sørfranske byen Toulouse. Han er sønn av en franskmann som hadde etablert seg i Algerie da landet var en fransk koloni, men som kom tilbake til Frankrike i 1962. Han er utdannet jurist og meldte seg inn i Nasjonal Front som 21-åring.

Louis møtte Marine Le Pen for første gang i 1999. Da var hun gift, og hadde fått tre barn i løpet av ett år. Først kom en pike i 1998, så et par tvillinger, en gutt og en jente året etter.

Det var først to skilsmisser senere Marine og Louis ble et par.

De to bor ikke sammen.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt