NRK Meny
Normal

Han var i parken med barna like før bomben gikk av

I likhet med mange andre pakistanere tilbragte Sohail Ahmad Raza siste søndag i ferien i parken sammen med barna. Like etter gikk bomben av.

PAKISTAN-UNREST-BLAST

SÅREDE BARN: Mange av de 65 døde og rundt 300 sårede i Punjab, er barn. Mange familier hadde tatt med seg barna for å leke i parken der bomben gikk av i kveld.

Foto: ARIF ALI / Afp

Sohail Ahmad Raza

VAR I PARKEN MED BARNA: Sohail Ahmad Raza.

Foto: Privat

– I Punjab er det skoleferie nå, og dette var siste søndag i ferien. Derfor var det mange familier og barn som nøt ferien sin i parken i dag, sier Raza til NRK på telefon fra Punjab.

Minst 72 er døde og over 200 såret etter at en selvmordsbomber slo til på parkens parkeringsplass rett utenfor utgangsporten og få meter unna barnas huskestativer.

De fleste av de døde og sårede er kvinner og barn.

Sykehusene fylt opp av sårede

Raza var selv i parken sammen med barna sine kun én og en halv time før angrepet skjedde. Han er leder for interreligiøs dialog i organisasjonen Minhaj-ul-Quran, og har samarbeidet med Kirkens Nødhjelp i en årrekke.

– Parken ligger bare to kilometer fra der jeg bor. Jeg kom tilbake rundt klokken 17, og dette skjedde rundt 18.30, sier Raza.

Han forteller at parken nå er omringet av sikkerhetsstyrker, politi og militære. De to lokale sykehusene ved parken er fylt opp av sårede personer. Mange privatpersoner og NGOer har dratt til sykehusene for å gi blod.

Laster Twitter-innhold

– Styresmaktene har sviktet

Flere medier skriver at angrepet var rettet mot kristne. Det tviler Raza på.

– Det var både muslimske og kristne familier der, men kanskje flest kristne, siden de feiret påske. Men dette rammet begge, sier Raza.

Han mener sikkerhetsstyrkene og styresmaktene i Punjab har sviktet fundamentalt.

– Dette er først og fremst styresmaktene i Punjab sitt ansvar. De skal sørge for sikkerhet på alle offentlige steder. Men styresmaktene har sviktet totalt når det gjelder dette, sier Raza.

Den pakistanske gruppen Tehreek-e-Taliban, en fraksjon av Taliban, sier de sto bak angrepet og at kristne var målet.

Den samme gruppen sto bak angrepet på en skole i Peshawar i 2014, der 141 mennesker ble drept, skriver Dawn.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt