Han er årets verste skuespiller

Mens den røde løperen ble gjort klar for årets Oscar-utdeling, ble de verste filmene og skuespillerne i 2007 kåret lørdag.

Eddie Murphy i Norbit

Eddie Murphy fikk prisen i kategorien verste skuespiller for tre av sine roller i komedien Norbit.

Foto: Bruce McBroom / AP

Eddie Murphy og Lindsay Lohan hadde den tvilsomme æren av å bli tildelt årets Raspberry-pris, kalt Razzie, for verste skuespillerprestasjon. Ingen av skuespillerne møtte opp for å ta imot sin Razzie, som er et bingebærtrofe sprayet i gullmaling.

Trofeene er verdt den nette sum av 4,89 dollar.

NETT-TV: Lindsay ble verste skuespiller

Tre priser til Murphy

Raspberry-utdelingen finner sted hvert år for å feire det verste Hollywood har produsert i året som gikk. Prisene deles ut kvelden før den store Oscar-gallaen.

Eddie Murphy som i fjor var Oscar-nominert for sin rolle i Dreamgirls, ble tildelt hele tre Razzie-priser lørdag for sin innsats i komedien Norbit. Murphy spiller flere roller i filmen og fikk i tillegg til prisen for verste hovedrolle to priser for verste biroller.

Selv om filmen ikke har fått gode kritikker, har den imidlertid vært populær blant kinogjengerne og har spilt inn 158 millioner dollar i billettinntekter.

Ironisk nok er Norbit Oscar-nominert i år i kategorien for beste sminke.

Møtte ikke opp

Lindsay Lohan fikk to priser for sin dobbeltrolle i skrekkfilmen I Know Who Killed Me, som gjorde storeslem under gårsdagens utdeling.

Filmen fikk syv Razzie-priser, blant annet for verste film, verste regi og verste manus.

Det er ikke ofte vinnerne av Raspberry-prisene møter opp personlig for å ta imot prisen men i 2005 entret en modig Halle Berry scenen da hun ble kåret til årets verste kvinnelige skuespiller, og ga en tårevåt takketale.

SISTE NYTT

Siste nytt