Hopp til innhold

Hamas: Nærme en våpenhvile

Det nærmer seg trolig en våpenhvile som skal gjøre slutt på en voldelig uke i og rundt Gaza. Det sier en Hamas-leder. Imens fortsetter angrepene på Gaza.

Israelsk soldat ved grensen mot Gaza

En israelsk soldat på post ved grensen mot Gaza.

Foto: Ariel Schalit / Ap

Tirsdag ettermiddag sa kilder i Hamas og gruppen Islamisk Jihad at avtalen skal annonseres på en felles pressekonferanse med Hamas, Islamsk jihad og de egyptiske meglerne senere i kveld.

– Avtalen skal tre i kraft fra midnatt, sier Ayman Taha i Hamas til Reuters.

En annen Hamas-leder sier at det nå nærmer seg en våpenhvile. Han er da på linje med Egypts president Mohamed Morsi som har sagt at samtalene mellom partene vil gi resultater innen noen timer.

Ikke bekreftet av Israel

Mark Regev som er talsmann for den israelske statsministeren vil ikke bekrefte våpenhvilen på direkten hos CNN.

– Diplomatiet pågår fortsatt og angrepene mot Hamas fortsetter, sier talsmannen.

– Vi rekker vår hånd ut i fred til de naboene som vil være i fred med oss. I den andre hånden har vi et fast grep om Davids sverd mot dem som ønsker å jage oss ut av dette landet, sa den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu torsdag ettermiddag, men la til at Israel ønsker en langvarig løsning på Gazakrisen.

Netanyahu og FNs generalsekretær Ban Ki-moon møtte pressen etter samtaler torsdag.

Angrepene fortsetter

Tidlig tirsdag kveld fortsetter de israelske angrepne på Gaza by. To ansatte i den Hamas-vennlige Al Aqsa-tv-kanalen er drept av et droneangrep i Gaza by melder et stort antall kilder.

Al-Qassam Brigaden har tvitret at de to satt i en bil som ble truffet i et droneangrep.

Tidligere på ettermiddagen hadde det israelske luftforsvaret spredt flygeblader over Gaza by der de ba innbyggere om å evakuere til bykjernen.

Det ble også skutt ut raketter fra Gaza mot israelsk territorium. En var rettet mot Jerusalem, men endte med å treffe Vestbredden. Ingen ble skadet der.

Senere ble det rapportert om raketter over den israelske byen Sderot, Beer Sheva, Eshkol og Rishon Lezion, nær Tel Aviv, melder Al Jazeera.

Den israelske hæren melder at et soldat og en sivil mann er blitt drept av rakettene.

Seks mistenkte spioner drept

Ifølge øyenvitner drepte væpnede palestinere seks menn på gata i Gaza by tidligere i dag fordi de var mistenkt for å være israelske spioner.

Palestinske sikkerhetskilder skal ha fortalt Hamas Aqsa radio at de seks hadde høyteknologisk utstyr og at de filmet bygninger i byen.

Al-Qassam-brigadene kunngjorde henrettelsen og sa at mennene ble drept for å ha gitt israelerne ulovlig informasjon om palestinernes militæranlegg og om soldatenes bevegelser.

Levningene til en av de døde skal ha blitt kraftig mishandlet, melder Reuters.

Likvidasjon av mulige kollobratører - offentlig mishandling av død person.

Se video: Grufull likvidasjon i Gaza by

Hillary Clinton er på vei

USAs utenriksminister Hillary Clinton forlater Asia og de møtene president Barack Obama har hatt med ledere der, og reiser til Midtøsten.

Det hvite hus opplyser at hun skal møte statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem, treffe palestinske offisielle i Ramallah og på Vestbredden og hun skal møte egyptiske ledere i Kairo.