Hamas og Israel avviser FN-resolusjon

Flere Hamas-representanter avviser FN-resolusjonen som krever våpenhvile på Gazastripen. Også Israel sier at de vil fortsette kamphandlingene.

Røyk over Gaza by
Foto: Anja Niedringhaus / AP

– Denne resolusjonen passer oss ikke fordi den ikke er i det palestinske folks interesse, sier Raafat Morra, en Hamas-tjenestemann i Libanon.

LES: FN-resolusjon vedtatt uten full støtte fra USA

Også Israels statsminister Ehud Olmert sier landet vil fortsette offensiven på Gazastripen til tross for resolusjonen.

Sikkerhetsutvalget i den israelske regjeringen vedtok i dag å gå videre med militæroffensiven på Gazastripen til tross for FN-resolusjonen.

- Ministrene understreker at Israel har rett til å beskytte sine innbyggere. De israelske styrkene vil fortsette med sin operasjon for å nå målene med offensiven, som er å oppnå en forandring i sikkerhetssituasjonen i de sørlige delene av Israel, sier en kilde fra regjeringsapparatet.

Israelske jagerfly bombet i formiddag Gaza. Det skjedde til tross for avtalen om stans i bomingen på dagtid mellom klokka 12 og 15 når nødhjelp skal fraktes inn i området.

– Rakettene fra Gaza i morges viser at FN-resolusjonen ikke vil ha noen effekt siden den ikke respekteres av palestinske terrororganisasjoner. Derfor vil den israelske hæren fortsette med arbeidet med å beskytte våre innbyggere, sier Olmert.

– Ble ikke konsultert

En Hamas-leder på Gazastripen sier de ikke føler seg bundet av FN-resolusjonen som ble vedtatt torsdag.
– Selv om vi er den viktigste parten på bakken i Gaza, ble vi ikke konsultert om denne resolusjonen og de har ikke tatt hensyn til vår visjon og interessene til vårt folk, sier Ayman Taha.
Hamas-talsmannen Sami Abu Zuhri ga lignende uttalelser til TV-stasjonen Al Jazeera fredag.

Video nsps_upload_2009_1_9_11_36_19_1926.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: FN: – Volden må stoppes

– Hamas-bevegelsen mener ikke kampen er over som følge av denne resolusjonen, spesielt etter at aggresjonen i Gaza fortsatte etter at resolusjonen ble vedtatt, sier Abu Zuhri.
Hamas har avfyrt 15 raketter mot Israel fredag.

Abu Zuhri opplyste at en Hamas-delegasjon vil reise til Kairo lørdag, når Egypts president Hosni Mubarak skal diskutere en våpenhvileplan med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

SISTE NYTT

Siste nytt

Videotoppmøte: Biden advarte Putin om harde tiltak hvis Ukraina angripes

Videomøtet mellom presidentene Vladimir Putin og Joe Biden varte i litt over to timer i kveld. I en uttalelse fra Det hvite hus heter det at det vil komme en kraftig vestlig reaksjon dersom Russland angriper Ukraina. Men det ser ikke ut til å ha kommet noen gjennombrudd i samtalene.