Hamas-minister løslatt

Det var ikke nok bevis mot den palestinske visestatsministeren Naser al-Shaer, som har sittet i israelsk fengsel, og nå er han løslatt.

 

Nasser al-Shaer
Foto: Abbas Momani, ABBAS MOMANI

Naser al-Shaer vil være hjemme i Nablus om noen få timer, sa Shaers advokat Osama al-Saadi.

Shaer ble pågrepet i Ramallah 19. august.

Han var da ført opp på Israels liste over ettersøkte personer etter at væpnede palestinske grupper kidnappet en israelsk soldat i juni.

Al-Shaer er den politikeren av høyest rang som er blitt frigitt etter at  flere titalls Hamas-medlemmer ble fengslet etter kidnappingen av  Gilad Shalit.

- Det var ikke noe grunnlag for fengslingen, sier advokaten hans.

Samtidig kaller en representant for de palestinske selvstyremyndighetene arrestasjonen av al-Shaer "politisk motivert og ulovlig".

 Shaer skal også være nektet å komme til Ramallah, der selvstyremyndighetene holder til, før om to uker.

Rundt 30 av Hamas-medlemmer som ble arrestert etter kidnappingen, er fortsatt fengslet, mange anklaget for å tilhøre en terrororganisasjon. Mandag avslo en militærdomstol å løslate 21 av dem før rettssakene var ferdige.

Det er gjort forsøk på å få  Hamas-medlemmene satt fri i bytte mot den israelske soldaten.

SISTE NYTT

Siste nytt

Røde flammer opp i skyene og kraftige drønn i natt da Israel traff Gaza med det som hittil er de kraftigste angrepene, ifølge AP.

Israelsk storangrep på Gaza i natt

Israel har gjennom natten angrepet mål på Gazastripen fra luften og fra stridsvogner på israelsk side av grensen. Det israelske forsvaret meldte først at militære styrker var på vei inn i Gaza, før de trakk tilbake meldingen.