NRK Meny
Normal

Hamas ber Norge ta ansvar

- Norge har en rolle å spille i den palestinske konflikten mellom Hamas og Fatah, sier Hamas-lederen Mahmud al-Zahar til NRK.

Mahmud al-Zahar

Den tidligere palestinske utenriksministeren Mahmud al-Zahar.

Foto: MAHMUD HAMS / AFP

Han mener Norge kan sørge for at vestlige land ikke stoler ensidig på at president Mahmoud Abbas representerer den hele og fulle sannhet i konflikten.

- Denne konflikten er fastlåst og kan bare løses ved hjelp utenfra, sier al-Zahar, som var utenriksminister i Hamas-regjeringen fram til mars i år. 

Han hevder at president Abbas ikke lenger tjener palestinernes sak, men blir oppfattet som et redskap for USA og Israel.

- Norge kan gjøre mye

Norge var den eneste vestlige regjering som anerkjente den palestinske samlingsregjeringen som brøt sammen i forrige måned, og på direkte spørsmål sier dr. al-Zahar at Norge kan gjøre mye for å bedre palestinernes sak.

- Dere kan blant annet. stille dere kritiske til de løgnhistorier som Fatah nå presenterer som den ene og fulle sannhet, sier barnelegen som regnes som leder for de minst kompromissvillige.

- Dere må fortelle EU om denne falske propagandaen, sier han og hevder at hvis ikke, kan vi risikere å ta beslutninger på falsk grunnlag og føre en politikk som er i strid med våre egne interesser.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt