NRK Meny
Normal

Kolerasmitten i Haiti av den farligste typen

Kolera har tatt livet av 140 mennesker så langt i Haiti og flere tusen er smittet av sykdommen. Nå viser det seg at typen er av den farligste sorten.

Kolera i Haiti

Helsearbeidere bærer kroppen til en som døde av Kolera fredag. Sykdommen har tatt rundt 140 liv i Haiti.

Foto: FELIX EVENS / Reuters

Alex Larsen

Haitis helseminister Alex Larsen sier Haiti opplever en ny elendighet.

Foto: Alex Ogle / AFP

Det sier Haitis helseminister Alex Larsen.

Han sier tester utført av Verdens helseorganisasjon viser at kolerasmitten er av typen 01 som er den mest dødelige og som er smittekilden til de store kolerautbruddene i verden.

LES: – Folk ligger i kø utenfor sykehusene
LES OGSÅ: Haiti fortsatt i ruiner

– Ny elendighet for Haiti

– Vi er i en sanitær krise. Dette er en ny elendighet for landet vårt som ikke har opplevd sykdommen tidligere, sier Larsen.

Epidemien har så langt kostet 140 mennesker livet og flere enn 1500 personer er smittet av sykdommen, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

FN-eksperter er nå på vei for å prøver å begrense det som kalles den største medisinske krisen i Haiti etter det voldsomme jordskjelvet i januar.

Helsefarlige teltleirer

Over en million haitiere er stuet sammen i helsefarlige teltleirer etter det ødeleggende jordskjelvet i januar, og hjelpearbeidere har i flere måneder advart om at et eventuelt sykdomsutbrudd kan få katastrofale følger.

Blant annet er det dårlig tilgang på rent vann, og regn og oversvømmelser den siste tiden har forverret situasjonen kraftig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt