Hopp til innhold

Hagl så store som egg knuste vinduer i Kina

Flere kinesiske provinser er rammet av kraftige haglbyger. Da hagl så store som egg traff hus og biler ble vinduer knust og pulverisert.

Uvær skaper trøbbel for trafikken

HAGLSTORM: Størrelsen på haglene som falt i denne haglstormen i Kina var på størrelse med egg. Mange biler fikk rutene knust i stormen.

Tunge regnbyger og hagl traff forskjellige deler av Kina både på tirsdag og i går. Mange steder ble trafikken hindret og stoppet opp. Uværet førte med seg store ødeleggelser.

Tre dagers regnbyger

Store mengder regn bøttet ned allerede på tirsdag i store deler av Guangdong-provinsen og regnværet var ventet å vare i tre dager.

Totalt 26 fylker og byer sendte ut stormvarsel på formiddagen i går.

I provinshovedstaden Guangzhou, forårsaket det kraftige regnet lange bilkøer i morgenrushet.

I østlige deler av Kina regnet det så kraftig at deler av Jiangxi og Shandong-provinsene ble rammet av trafikk-kork i de største byene.

Hagl så store som egg

Byene Binzhou og Dezhou og enkelte andre regioner i Shandong ble rammet av hagl så store som egg.

Haglstormer rammet også i går byen Xinxiang i sentrale deler av Henan-provinsen. Her blåste stormbygene også ned mange trær i byen.

Regnskyll i Chifeng by nord i Kinas autonome region Indre Mongolia, gjorde at gater ble kraftig oversvømmet og biler ble ødelagt i meterhøyt flomvann.

Reddet av brannmenn

Fem mennesker måtte klatre opp på taket av bilene sine for å redde seg unna flomvannet. De ble seinere evakuert og reddet av lokale brannmenn.

Haglstormer rammet også den nordlige byen Hengshui i Hebei-provinsen i går, her gikk det hardt ut over biler som sto parkert i bygatene.

Bilrutene var mange steder gjennomhullet av digre hagl som falt tungt fra den mørke himmelen.

Les også:

200 millioner rammet av uvært

Tornado tok 51 menneskeliv i Kina

SISTE NYTT

Siste nytt