Hagen skremmes ikke av Trumps løgner

Carl I. Hagen (Frp) mener det ikke gjør noe at Donald Trump har løyet eller sagt motstridende ting. – Det har da de fleste politikere gjort, inklusiv meg selv, sier han.

VIDEO: Frp-politiker Carl I. Hagen er fornøyd med valgresultatet. Se deler av intervjuet her.

– Jeg synes det var meget tilfredsstillende å få en president som står for noe annet enn det etablerte maktapparatet. I tillegg ønsker han et godt forhold til Russland, sier en glad Carl I. Hagen til NRK.

Jeg er en av de få som har sagt at jeg støtter Trump.

Carl I. Hagen, Frp

I september sa Hagen til NRK at han kjente seg igjen i Donald Trump på flere måter, og at de er ganske like. Han ramset opp: de var begge utskjelt, kom utenfra, snakket ikke som politikere og tok kampen mot eliten.

Frp-politikeren mener fortsatt at de har fellestrekk, for eksempel i miljøpolitikken.

Donald Trump.

Donald Trump blir USAs neste president.

Foto: MIKE SEGAR / Reuters

– I likhet med meg vil han droppe Parisavtalen fordi klima har ingenting med CO₂. Han vil gjøre en fornuftig helomvending der, som også er fornuftig for Norge, sier Hagen.

– Trump er åpenbart glad i damer

Han er heller ikke bekymret for Donald Trumps uttalelser om kvinner, men hvordan media potretterer politikere som Trump.

– Media har fremstilt Trump så negativt at velgerne har blitt flau over å si hvem de skal stemme på. Selv når de blir oppringt for hemmelige meningsmålinger. Jeg er en av de få som har sagt at jeg støtter Trump, sier Frp-politikeren til NRK.

– Men Trump har sagt mye stygt om damer...

– Har han det? Han har sagt mye pent om damer og. Han er gift for tredje gang så han er åpenbart glad i damer, sier Hagen.

– Han har sagt mye rart, mye motstridende og mye som ikke er sant. Hva synes du om det?

– Det har da de fleste politikere gjort, som Clinton. Og inklusiv meg selv. Av og til svarer man så fort at man ikke rekker å sette seg inn i forholdene skikkelig. Jeg har bedt om unnskyldning et par ganger når jeg har gjort noe dumt. Men det er det mange som har gjort, sier Hagen.

Hagen får også støtte av partifelle Ulf Leirstein som så langt er den eneste stortingsrepresentant som har stått fram som Donald Trump-tilhenger.

På Twitter om Trump

De fleste andre norske politikere har ikke vært like entusiastisk om den nye presidenten.

  • Torbjørn Røe Isaksen (H), kunnskapsminister
Laster Twitter-innhold
  • Trine Skei Grande (V) partileder
Laster Twitter-innhold
  • Ulf Leirstein (Frp), stortingsrepresentant
Laster Twitter-innhold
  • Audun Lysbakken (SV), partileder
Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt