Hopp til innhold

Hevder han hacket Twitter-kontoen til Donald Trump

Hackeren Victor Gevers sier han gjettet seg frem til passordet til Donald Trumps Twitter-konto på syv forsøk. Kontoen har mer enn 87 millioner følgere. Twitter sier de ikke ser noe som tyder på at dette stemmer.

Donald Trump Election 2020

HACKET: Twitterkontoen til Donald Trump er hacket av en hacker fra Nederland.

Foto: Nell Redmond / AP

I den første utgaven av denne artikkelen skrev NRK at Gevers hadde hacket seg inn på kontoen til Donald Trump. I ettertid har det oppstått tvil om dette stemmer. NRK har endret artikkelen slik at den skal gjenspeile dette.

President Donald Trump er kjent som en mer enn ivrig tvitrer. Nå viser det seg at den nederlandske hackeren Victor Gevers klarte å gjette seg frem til Trumps passord «maga2020!». Det melder nederlandske Vrij Nederland.

På det tidspunktet var kontoen til den amerikanske presidenten ikke underlagt en såkalt to-faktor autorisering. Den var kun beskyttet av et enkelt passord.

Men flere andre medier, deriblant The Vice, skriver at hackingen ikke er så rett frem som det virker som fra Vrij Nederland.

Manglet emoji

Ifølge The Vice mener flere sikkerhetseksperter at det er tvilsomt at påstandene fra den nederlandske hackeren er riktige.

Blant annet skal en skjermdump som Gevers gjorde av den angivelig hackede kontoen inneholde avvik fra hvordan Twitter-kontoen til Trump ser ut.

Dette gjelder biografidelen av kontoen. Der står det hos Trump: «45th President of the United States of America» etterfulgt av en emoji av det amerikanske flagget.

I bildet som Gevers tok av denne delen, var det ikke noe flagg. Selv om det på det tidspunktet burde vært det, ifølge The Vice.

Også Twitter selv sier at de ikke har sett noe som tyder på at kontoen ble hacket. Selskapet sier også at det den siste tiden har blitt iverksatt ekstra sikkerhetstiltak for kontoer som tilhører profilerte personer med tilknytting til det forestående amerikanske valget.

Dette innebærer blant annet krav til veldig kompliserte passord.

Brukte «yourfired» som passord

Hvis det stemmer at Gevers har klart å hacke seg på kontoen til Trump, er det ikke første han klarer å ta kontroll over twitterkontoen til den sittende presidenten i USA.

I 2016 kom Gevers og noen venner seg inn på kontoen ved å bruke passordet «yourfired».

Twitter har ikke svart på gjentatte spørsmål fra både Vrij Nederland og Gevers om hvordan det er mulig å få kontroll over en slik konto så enkelt.

Twitter utsatt for koordinert angrep i sommer

Det er ikke første gang uvedkommende klarer å ta kontroll over kjente personers kontoer hos Twitter.

I midten av juli i år bekreftet Twitter at flere kontoer hadde blitt offer for hacking. Ifølge VG gjaldt dette kontoene til en rekke kjente personer som:

  • Presidentkandidat Joe Biden.
  • Tidligere president Barack Obama.
  • Tesla-sjef Elon Musk.
  • Microsoft-Gründer Bill Gates.
  • Amazon-sjef Jeff Bezos.
  • Artisten Kanye West og kona Kim Kardashian West.
  • Selskapet Apple.
  • Selskapet Uber.

Ifølge Twitter selv, var hackingen en del av et svindelforsøk.

SISTE NYTT

Siste nytt