Hacket Malaysia Airlines, «hyller» IS

Nettsidene til det malaysiske flyselskapet har i løpet av natten blitt angrepet av en hackergruppe som angivelig støtter terrororganisasjonen IS.

Malaysia Airlines hacket

Dette er meldingen som møter kunder som forsøker å nå flyselskapets nettsider mandag morgen.

Foto: Skjermdump

Malaysia Airlines hacket

Ifølge CNN er dette en annen variant av beskjeden som møter kundene på nettsidene.

Foto: Skjermdump

Ved 07.30-tiden mandag morgen var nettsidene fortsatt utilgjengelige, og i stedet videresendes flyselskapets kunder til en nettside med feilmeldingen «404 – Plane not found».

Meldingen spiller trolig på selskapets flyvning MH370 som forsvant sporløst i fjor med 239 personer om bord.

Andre kunder har møtt på sider med budskapet «IS vil seire». Hvor sterke bånd hackergruppen har til IS, er ikke klart.

Gruppen har tidligere nevnt IS i forbindelse med andre angrep, men det kan dreie seg om god gammeldags internettharselas, ifølge International Business Times.

– Bestillinger ikke berørt

Hackerne som har tatt på seg ansvaret kaller seg «Lizard Squad». I desember i fjor stod de på bak en rekke tjenestenektangrep mot serverne til Playstation og Xbox.

Det er ikke klart hvorfor hackerne har gått til angrep på flyselskapet, men de opplyser på sin twitterkonto at de vil publisere noe «tyvgods» de har funnet på serverne deres i løpet av kort tid.

Laster Twitter-innhold

Selskapet bekrefter i en pressemelding at kriminelle har tatt kontroll over nettadressen deres, men at alle serverne er intakte og vil være oppe igjen i løpet av det neste døgnet.

– Vi kan forsikre kundene våre om at denne midlertidige feilen ikke påvirker bestillingene deres og at all personlig informasjon er beskyttet.

Ifølge CNN har hackerne lagt ut skjermdumper fra en av selskapets epost-kontoer for å bevise at de har skaffet seg tilgang til sensitiv informasjon.

Savnet i 11 måneder

I forrige uke opplyste malaysiske myndigheter at de hadde pågrepet 120 mennesker som er mistenkt for IS-sympatier eller som planla å reise til Syria for å kjempe sammen med islamistene.

8. mars er det ett år siden Malaysian Airlines flyvning MH370 forsvant fra radaren på vei til Beijing i Kina. Et omfattende søk i månedene som fulgte har fortsatt ikke gitt noe svar på hvor passasjerflyet ble av.

SISTE NYTT

Siste nytt