Hackere lokker deg med nakenbilder

Hackere tar nye frekke knep i bruk for å lokke informasjon ut av deg, dersom du er svak for kvinner som kler av seg.

Illustrasjonsfoto stripping

Illustrasjonsfoto stripping.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Sikkerhetsvirksomheten Trend Micro advarer mot den nye teknologien kalt CAPTCHA.

CAPTCHA er den type programmer hvor databrukeren møter et forvrengt bilde av bokstaver eller tall og hvor beskjeden er " skriv de tegnene/bokstavene du ser".

Forskjellige nettbutikker og portaler benytter ofte disse programmene som hindrer at hackere ikke kan bruke robotter til å masseregistrere e-mail kontoer.

Skille menneske og maskin

CAPTCHA brukes for å skille mennesker fra maskin ved hjelp av en kode. Koden er vanskelig for maskiner å lese, men enkelt for den menneskelige hjernen.

CAPTCHA

Eksempel på CAPTCHA.

Foto: Wikipedia

 

 

Premie: Naken dame

Programmene har virket lenge, men nå kan det synes som hackerne har funnet en måte å utnytte teknologien på.

Mail blir sendt ut til brukere der de blir bedt om å taste inn bokstaver de ser i en CAPTCHA.

Taster de riktig blir de premiert med bilde av en nydelig ung dame. Hun vil ta mer og mer klær av for hver CAPTCHA-kode de knekker og vips er brukerne i gang med å hjelpe hackerne.

Kopierer kodene

Grunnen er at hackere har kopiert alle de forvrengte bokstavkodene som for eksempel Yahoo bruker for sine brukere, målet er å skaffe seg adgang til e-mail kontoer der.

Disse kodene sender de ut med stripper-spam'en. Når brukeren taster de korrekte bokstavkombinasjonene inn for å se damen som kler av seg får hackerne ferdigtolkede og inntastede koder tilbake. Dette kan de bruke for å innhente tusenvis av e-postadresser og deretter sende ut gigantiske megder spam, så se opp for lokkende strippersker... 

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt