Hackere kaster ut FBI

Hackere kaster nå ut alle representanter for amerikanske myndigheter fra en av verdens største konferanser om datasikkerhet, Def Con.

Hackekonkurranse under konferansen Def Con i 2009

HACKEKONKURRANSER: På Def Con konkurrerer hackere blant annet om hvem som klarer å bryte seg inn i ulike datasystemer. Her fra en slik konkurranse i 2009.

Foto: Nate Grigg lisensiert under Creative Commons BY 2.0

Hvert år møtes et stort antall av verdens hackere til en stor konferanse i Las Vegas.

Konferansen Def Con har fram til nå vært regnet som et slags fristed hvor hackere kan møte andre interesserte i datasikkerhet, også myndighetspersoner fra blant annet FBI.

Nå kunngjør derimot hackerne at FBI ikke lenger er velkommen.

– FBI-agenter, vi trenger noe tid for oss selv, åpner en bloggpost fra en av grunnleggerne av konferansen på arrangørenes nettsted.

Fram til i år har det vært vanlig at agenter fra FBI, Pentagon og NSA har reist til konferansen.

Ifølge teknologinettstedet digi.no har det formerlig krydd av hodejegere fra de ulike føderale etterretningsorganene på konferansen. Def Con skal ha fungert som et fristed og en møteplass der hackere både med og uten rent rulleblad kunne treffe hverandre.

Diskusjonene har så gått mellom de ulike aktørene, og lovens lange arm har til dels rekruttert de som kjenner tjuvtriksene til sin side.

Tillitskrise

Fra årets konferanse som er planlagt til 1. - 4. august i Las Vegas er dog ikke FBI-agenter og ansatte i NSA lenger velkomne.

Arrangørene oppfordrer nå eventuelle interesserte fra myndighetene om å holde seg hjemme i år.

Bakgrunnen virker å være avsløringene fra Edward Snowden om NSAs masseovervåking av telefoner og internett.

– Når det kommer til deling av kunnskap og sosialisering med føderale agenter har avsløringene den siste tiden gjort mange usikre og lite komfortable, skriver hackerne.

Les alt om: Snowden-avsløringene om NSA

Arrangørene av Def Con understreker at hele konferansen deres er bygget på gjensidig tillit, og at det i over 20 år har vært slik at man kan møtes på nøytral grunn. Det er tydelig at de føler tillit er brutt og at de ikke lenger kan ha den nødvendige åpenheten mellom miljøet og blant annet FBI og NSA.

– Derfor mener vi at det nok er best for alle involverte parter om agentene tar seg en "time-out" og ikke deltar på årets Def Con, skriver de og forteller at alle nok trenger tid til å tenke over det som har kommet fram den siste tiden.

Demonstrerer svakhet i nøkkelsystem på Def Con i 2007

En hacker demonstrerer svakheter ved et nøkkelsystem på Def Con i 2007.

Foto: Jae C. Hong / AP

SISTE NYTT

Siste nytt