NRK Meny
Normal

Hackere lover massivt angrep mot Israel på holocaustdagen

Hackergruppen «Anonymous» koordinerer et globalt angrep mot Israels 100 største nettsteder. De lover det største dataangrepet i verdenshistorien.

Banner fra anonymous

«Hvis du støtter zionisme bør du beskytte siden din», advarer hackergruppen Anonymous. De lover et massivt dataangrep mot Israel 7. april.

Foto: Anonymous

Den israelske staten, banker, organisasjoner og mediehus forbereder seg nå på å motstå det som etter sigende skal bli det største dataangrepet mot et enkelt land i verdenshistorien.

«OpIsrael», for Operasjon Israel, kalles det koordinerte hackerangrepet som det velkjente nettverket Anonymous står bak.

– Hacker-teamene har bestemt seg for å gå sammen mot Israel som én enhet, og Israel bør foreberede seg på å bli «slettet» fra internet, sier den berømte og beryktede hackeren AnonGhost til nettstedet The Hackers Post.

Angriper på holocaustdagen

De lover å gjennomføre angrepet 7. april, samme dag som Israel begynner den årlige minnemarkeringen for holocaust - folkemordet på jødene under andre verdenskrig.

– Dette kommer til å bli svært, sier AnonGhost.

Israelske eksperter på datasikkerhet advarer mot at hackerne kan benytte både et såkalt Distributed Denial of Service-angrep (DDoS) og såkalte trojanske hester som lurer virus inn i datamaskinene til folk som besøker infiserte nettsteder, skriver Times of Israel.

De råder derfor nettbrukere til å holde seg unna nettsteder som er truet med angrep i noen dager til eierne får ryddet opp.

Vil vise støtte til Palestina

Det er ingen tvil om hva motivasjonen bak angrepet er.

Anonymous-plakat

Anonymous sin velkjente maske og fargene fra det palestinske flagget varsler om angrepet mot Israel 7. april.

Foto: Anonymous via Twitter

– Israel slutter ikke med sine menneskerettighetsbrudd. Dette er for å vise solidaritet med den nylig anerkjente palestinske staten, sier hackernettverket ZHC til The Hackers Post.

Men mange av hackerne skal også være tilknyttet og sponset av Israels argeste fiender, som Iran og Hizbollah.

Det har kommet en rekke dataangrep mot Israel og israelske interesser i det siste. Nylig hevdet Anonymous at de hadde hacket etterretningstjenesten Mossad og stjålet en oversikt over 34.000 informanter og agenter.

I november i fjor gjennomførte de samme hackerne 44 millioner angrep mot servere kontrollert av israelske myndigheter.

«Organisasjoner mest utsatt»

Andre Oboler, sjef for The Online Hate Prevention Institute skriver i Jerusalem Post at han har identifisert 1350 spesifikke mål for hackernes angrep 7. april. Disse inkluderer, i tillegg til myndighetene, næringsliv, sivilsamfunnsorganisasjoner, akademia og media.

«Tidligere erfaringer tatt i betraktning vil servere tilhørende myndighetene, næringslivet og akademia klare å motstå selv et alvorlig DDoS-angrep. Slike handlinger har nærmest blitt rutine», skriver Oboler.

«Det virkelige effekten vil nok kjennes av menneskerettighets- og sivilsamfunnsorganisasjoner sin belager seg på billige, delte tjenere. Disse vil sannsynligvis gå offline hvis de blir angrepet», skriver han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt