H1N1-viruset spredd over hele USA

Influensaviruset H1N1 har spredd seg til 47 amerikanske delstater og Washington DC. Seks personer er døde i USA, og flere enn 5000 er bekreftet smittet av viruset.

Washington DC

47 delstater og Washington DC (bildet) har bekreftet tilfeller av H1N1.

Foto: Manuel Balce Ceneta / AP

Det melder amerikanske helsemyndigheter i dag.

I alt 5123 personer er bekreftet smittet. Det er over 400 flere enn sist fredag da USAs folkehelseinstitutt (CDC) opplyste at 4714 personer var smittet.

LES: Ny influensafrykt i USA

LES: Bestiller 4,7 millioner vaksiner

Eksperter ved CDC anslår imidlertid at det virkelige antallet smittede kan være flere enn 100 000 personer.

Rammer unge mennesker

H1N1, som også er kjent som svineinfluensaen, er en mild influensavariant, men CDC ser bekymringsfullt på spredingen fordi de fleste pasientene viser seg å være unge voksne, tenåringer og barn.

På verdensbasis er 8829 personer i 40 land bekreftet smittet av H1N1. 74 personer er døde av viruset, de fleste i Mexico.

LES: UD opphever reiseråd

LES: Myndighetene holdt grisefest

Møte i WHO

Helseministre fra hele verden diskuterte i dag H1N1 under Verdens helseorganisasjons (WHO) årlige generalforsamling i Genève.

Det er fortsatt frykt for at viruset kan mutere og bli mer aggressivt, og usikkerheten er stor.

- Vi er under press for å ta raske og vidtrekkende avgjørelser i en situasjon der den vitenskapelige usikkerheten er betydelig, sier WHOs generalsekretær Margaret Chan.

Vaksine

I Genève diskuteres det blant annet rammebetingelser for utviklingen av en vaksine.

I morgen skal Chan og FNs generalsekretær Ban Ki-moon etter planen møte representanter for selskaper som er i gang med å utvikle en vaksine.

SISTE NYTT

Siste nytt