Guvernørkandidat retter hagle mot ung gutt i kampanjefilm: – Nekter å unnskylde meg

Republikaneren Brian Kemp har null forståelse for kritikken mot sin siste politiske reklamefilm, der en hagle spiller en sentral rolle.

PÅ SKUDDHOLD: Videoen laget i forbindelse med Brian Kemps valgkamp for å bli guvernør i Georgia har fått både kritikk og støtte.

Brian Kemp omtaler seg selv som en konservativ forretningsmann, og er en av mange som stiller til valg for å bli den neste guvernøren i den sørlige delstaten Georgia.

I det som etter alt å dømme er et forsøk på å skille seg ut fra resten av kandidatene har Kemp laget en valgkampvideo som får bred omtale – og mye kritikk.

I den om lag 30 sekunder lange snutten sitter Kemp med en hagle i hendene og snakker med en ung mann om politikk.

– Kommer til å komme godt overens

Brian Kemp

Brian Kemp skriver på Twitter at den eneste grunnen til at folk reagerer på videoen er at han holder et våpen.

Foto: David Goldman / AP

I videoen presenteres «Jake» som en mulig beiler for en av Kemps døtre. Gutten, som tilsynelatende er i tenårene, må svare på flere spørsmål om Kemps «Georgia first»-politikk. I rommet ligger flere ett – og tohåndsvåpen.

På spørsmål om hvorfor Kemp ønsker å bli guvernør, svarer gutten – åpenbart korrekt – at Kemp blant annet ønsker å kutte i offentlige budsjetter og reguleringer for private bedrifter.

Mot slutten av snutten spør Kemp om gutten også vet hva som må til for å få sin potensielle svigerfars godkjent-stempel.

– Respekt, svarer gutten.

– Og?

– En sunn verdsettelse av det andre grunnlovstillegget, sier gutten, hvorpå Kemp svarer med å sette hagleløpet på plass og våpenet mot den unge mannen.

– Vi kommer til å komme godt overens, avslutter Kemp.

Laster Twitter-innhold

Hardnakket forsvar

Ifølge Time har Kemps haglevideo fått kritikk flere hold, og setter det i sammenheng med at det bare er tre måneder siden 17 personer ble skutt og drept på en ungdomsskole i Parkland i Florida.

TV-kanalen 11 Alive melder at de har fått en rekke henvendelser om å slutte å vise videoen, men skriver på sine hjemmesider at dette ikke lar seg gjøre på grunn av lovverket som gjelder politisk reklame.

Men Time skriver også at haglevideoen har fått ros av enkelte for å være et friskt pust i en offentlighet preget av politisk korrekthet. Kemp sier til Fox & Friends at reklamen har vært en «stor suksess», samtidig som han på trumpskt vis har tatt til Twitter for å slå tilbake mot kritikerne.

– Liberale stemmer i mediene mister hodet på grunn av en falsk kontrovers. Det virkelige problemet deres er at jeg er en konservativ politiker, som ikke vil unnskylde meg for å forsvare det andre grunnlovstillegget, skriver Kemp i et av innleggene.

– Jeg nekter å gi opp, trekke meg eller inngå kompromisser når det gjelder mine verdier.

Elever evakueres og går på rekke ut av skolen i Parkland i Florida etter skoleskyting

Elever evakueres fra en ungdomsskole i Parkland i Florida tidligere i år.

Foto: JOE RAEDLE / AFP

Trump møtt med jubel

Det andre grunnlovstillegget, eller «the second amendment», sikrer amerikanske borgeres rett til å bære våpen. Å bevare dette tillegget har lenge vært en kjernesak for mange republikanske politikere, blant dem USAs nåværende president.

Fredag kveld inntok Donald Trump talerstolen under den National Rifle Association sitt årsmøte i Dallas. Fra talerstolen forsikret Trump medlemmene av den mektige våpenorganisasjonen om at hans administrasjon vil forsvare amerikaneres rett til å bære våpen.

– Jeg vil takke NRA som forsvarer våre rettigheter og vårt amerikanske flagg. Dere er ekte patrioter, sa Trump til stor jubel.

22. mai skal det avgjøres hvem som blir kandidater i guvernørvalget i Georgia. Republikanernes kandidat er storfavoritt i delstaten der Trump slo Hillary Clinton med fem prosent i 2016.

Ifølge Time viste målinger tidligere denne uken at Kemp ligger på andreplass, bak en annen republikansk kandidat, Casey Cagle. Den endelige avgjørelsen faller 6. november.

President Donald Trump ble møtt med jubel da han entret scenen på NRAs årskonferanse.

Donald Trump entrer talerstolen under NRAs årsmøte i Dallas fredag kveld.

SISTE NYTT

Siste nytt