Gutt (16) overlevde flytur til Hawaii i hjulrommet

En 16 år gammel gutt fra California overlevde en fem timer lang flytur i hjulrommet på vei til Hawaii.

Hawaiian Airlines

16-åringen fra California gjemte seg i hjulrommet om bord et fly fra Hawaii Airlines.

Foto: Chad Slattery / Ap

Gutten ble først oppdaget av bakkemannskaper på flyplassen i Maui. Til deres store overraskelse fikk de øye på en sløv og forvirret gutt som vandret rundt mellom flyene søndag morgen.

Da hadde 16-åringen nettopp våknet etter å ha vært bevisstløs i flere timer. Gutten ble straks plukket opp av lokale myndigheter. Han hevdet at han hadde gjemt seg i hjulrommet på et fly fra San Jose i California.

US Teen Stowaway Hawaii

16-åringen overlevde flyreisen til tross for ekstremt lave temperaturer i hjulrommet.

Foto: Chris Sugidono / Ap

– Utrolig

Sjansen for å overleve i hjulrommet på en Boeing 767-flyet i fem timer, 11.500 meter over havet, og med temperaturer ned mot 40 minusgrader, regnes for å være relativ liten.

– Det dreier seg om høyder over Mount Everest. Det er rett og slett utrolig, og jeg har aldri hørt om noe lignende, sier luftartseksperten Peter Forman til CNN.

16-åringen hevder han har rømt hjemmefra, og at han klatret over gjerdet på flyplassen i San Jose før han krøllet seg sammen inne i hjulrommet på Hawaiian Airlines-flyet. I avhør forteller han at han besvimte straks etter take off.

Overvåkningskamera

FBI ble tilkalt for å sjekke om det var hold i guttens historie. De har gått gjennom bilder fra overvåkningskameraer både i San Jose og på Maui.

– Det er rett og slett et mirakel. Han hadde ikke med seg noe spesielt utstyr. Historien hans ser ut til å stemme, og han er ikke bli siktet for noe, sier FBI-agenten Tom Simon

Gutten blir nå tatt hånd om av barnevernet på øya. En undersøkelse av gutten tyder på at han slapp uskadd fra den iskalde turen.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt