NRK Meny
Normal

Hvit tiger rev i hjel skolegutt som falt over gjerde i dyrepark

En hvit tiger har drept en skoleelev i dyrehagen i hovedstaden New Delhi, melder indiske medier. Tenåringsgutten skal ha falt inn i innhegningen, ifølge øyenvitner.

Hvite tigre i Delhi zoo

Dyrehagen i den indiske millionbryen New Delhi har en stor gruppe av de utrydningstruede hvite tigene. Det er ikke klart hvilken av dem som drepte en skolegutt tirsdag.

Foto: MANAN VATSYAYANA / AFP

India Today forside

Avisa India Today har bilde av gutten i tigergården på sin forside.

Foto: Faksimile

Øyenvitner beskriver at gutten tilsynelatende skled og deretter falt ned i tiger-innhegningen, melder storavisa Times of India. Andre oppgir at han lente seg over gjerdet da han plutselig falt.

Ifølge øyenvitnene var det kun et lavt gjerde på stedet, og gutten falt ned i en tørr vollgrav rundt tigerområdet. Der ble han angrepet og revet i hjel av én av de berømte hvite tigrene som dyrehagen er så stolt av.

Kastet steiner

Andre barn som sto og så på, kastet steiner og pinner på tigeren for å få den til å slippe kameraten, men uten at det hjalp. Da dyrehagens vakter kom til, var det for sent.

Indiske medier er uklarte på hvor gammel gutten var. IBN skriver at han var en tenåring, mens The Times of India sier en ung mann i begynnelsen av 20-årene. BBC melder at offeret var en skolegutt.

Sjefen i dyreparken, Riaz Kahn sier til nyhetsbyrået AFP at den drepte tilsynelatende hoppet over gjerdet og inn i tigerområdet. Han bekrefter at gutten ble drept av en hvit tiger.

Ulykken skjedde ved 1.30-tiden lokal tid tirsdag. Dyreparken er nå tømt for besøkende og stengt.

Dyrehagens stolthet

Den hvite tigeren har sin farge fra et ressessivt gen, og er ansett som en truet dyreart. Den levde før vilt i Sør- og Øst-Asia, særlig i India, men ingen slike tigre finnes lenger i vill tilstand.

Gruppen av hvite tigre er dyrehagens store stolthet. Fullt utvokste hanntigre er tre meter lange og veier rundt 225 kilo, og de kan bli opptil 18 år gamle.

I dyrehagen fores tigre seks dager i uken med 10 kg bøffelkjøtt om sommeren og 12 kilo daglig om vinteren. I vill tilstand spiser tigrene i hovedsak villgris, rådyr og andre ville hjortedyr.

Les mer om de hvite tigrene i Delhi Zoo her.

Laster kart, vennligst vent...

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt