NRK Meny
Normal

Her går det nesten galt for to-åring

Da den to år gamle gutten løp på t-baneperrongen og falt ned på sporet, ble innsatsen til en snarrådig mann og en ansatt ved metroen helt avgjørende.

Hvet sekund teller når to-åringen faller ned på t-banesporet

Video: ATM Metro Company

Overvåkningsbildene fra en t-banestasjon i Milano i Italia viser det forferdelige øyeblikket.

To-åringen løper plutselig bort fra moren sin og fram til kanten av perrongen.

Guttungen klarer ikke å stanse, og ramler ned på t-banesporet.

Ung mann tok livsviktig grep

Flere av de andre reisende på stasjonen får med seg det som skjer og går mot kanten av perrongen. Også moren, som i øyeblikket bare blir stående å se ned på gutten som ligger nede på sporet.

Tok grep

Denne mannen tok grep og reddet gutten.

Foto: Rai

En ung mann kommer løpende og vrister av seg ryggsekken, før han hopper ned og løfter den uheldige gutten opp i sikkerhet. Moren tar i mot, mens mannen kjapt svinger seg opp på perrongen igjen.

– Når man ser et barn ligge på et t-banespor er det bare én ting som gjelder: få det barnet opp fra linjen så fort som mulig, sier den anonyme helten til nyhetskanalen RAI.

Trykket på stopp-knappen

En ansatt ved metroselskapet ATM fulgte med på opptrinnet som ble fanget opp av overvåkningskameraet og reagerte umiddelbart.

– Jeg forsto at noe var galt og trykket inn en knapp som hindrer neste t-bane i å kjøre inn på stasjonen, sier hun til italienske RAI.

Her i Norge har vi et lignende system for å hindre ulykker på t-banestasjonene våre, sier kommunikasjonsrådgiver i Sporveien, Andreas Silseth.

– De aller fleste t-banestasjoner i Oslo har kameraovervåking som er tilknyttet trafikkoperatører. Og hvis de ser ser noe som kan være farlig, skal de varsle togoperatørene som sitter i samme rom på driftssentralen på Tøyen.

Alt i alt skal sikkerheten være godt ivaretatt, også ved slike hendelser, forsikrer Silseth.

Se flere videoar fra NRK Nyheter:

Maren Ingeborg Hvamstad trodde ikke sine egne øyne da hun så kråka på taket utenfor kontoret. Zoolog Petter Bøckman er ikke like overrasket. Han forklarer at kråker tuller fordi de er så smarte at de kjeder seg.

Filmet kråke som «stuper kråke»

Celine Halvorsrud måtte amputere begge beina. Hun savnet mer informasjon om seksuell og psykisk helse fra helsevesenet.

Celine Halvorsrud måtte amputere begge beina. Hun savnet mer informasjon om seksuell og psykisk helse fra helsevesenet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt