Dramatiske bilder: Gule vester støtte sammen med politi

Gule vester-demonstranter støtte lørdag sammen med politiet i nærheten av Triumfbuen i Paris da de innledet sin 18. uke med protester. Luksusbutikker og en bank ble satt i flammer.

I Paris har det lørdag formiddag vært sammenstøt mellom protestgruppa De gule vestene og opprørspoliti.

Dette er den attende helgen på rad at det er demonstrasjoner mot politikken til president Macron.

Ifølge politiet ble 82 personer pågrepet i løpet av formiddagen og tidlig ettermiddag, og det ble i morgentimene satt inn ekstra politimannskaper i tilfelle frammøtet skulle bli større enn det har vært de siste helgene. Ifølge innenriksminister Christophe Castaner var det 7000–8000 demonstranter i Paris' gater lørdag, hvorav 1500 av dem er voldelige og gjør hærverk. Castaner gikk hardt ut mot aksjonistene på Twitter.

– De er verken demonstranter eller bråkmakere, de er mordere, skriver han på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Etter at antall deltakere i protestene har sunket de siste ukene, håpet demonstrantene å blåse nytt liv i protestbevegelsen mot president Emmanuel Macron.

Demonstrasjoner i Paris

De gule vestene tok til gatene for å demonstrere for 18. uke på rad lørdag.

Foto: Zakaria Abdelkafi / AFP

Demonstrantene kastet røykbomber og andre gjenstander på politifolkene langs Champs-Élysées, som først trakk seg tilbake sammen og senere satte inn en vannkanon mot demonstrantene. En talsperson for brannvesenet sier til nyhetsbyrået AP at 11 personer er skadd i de påsatte brannene, blant dem to brannmenn.

Plyndret butikker

En Hugo Boss-butikk og gourmetrestauranten Fouquet's var blant lokalene som ble vandalisert da grupper med maskerte demonstranter angrep politiet med steiner. Demonstrantene skal ha kastet utstillingsdukker ut av de knuste vinduene. To aviskiosker og en bank ble satt fyr på. En kvinne og barnet hennes ble reddet ut fra andre etasje i bankbygningen og beboerne i det syvetasjes bygget ble evakuert.

– De to ble reddet ut i siste liten. Det var snakk om sekunder før flammene nådde leiligheten, sier talsmann for brannvesenet,

Politiet svarte med vannkanoner og tåregass, men greide ikke å spre de mest radikale demonstrantene som bygde opp brennende sperringer i gatene.

SISTE NYTT

Siste nytt