NRK Meny
Normal

Gruvearbeidere omkom i Chile

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

To chilenske gruvearbeidere omkom etter en eksplosjonsulykke i en gruve i Chile, ikke langt fra gruva der 33 arbeidere ble reddet ut i oktober.

Ifølge den nasjonale redningstjenesten omkom begge etter en ulykke med sprengstoff. Eksplosjonen førte til at deler av gruva raste sammen.

Fem skadd

Fem andre gruvearbeidere skal ha greid å komme seg unna med livet i behold.

En av dem ble skadd og er brakt til sykehus, ifølge redningstjenesten.

Ulykken skjedde i en liten gruve rundt 50 kilometer øst for byen Copiapó. Gruven er forholdsvis liten, med smale ganger, som bare er bred nok til at et par arbeidere kan passere samtidig.

Video Den siste av gruvearbeiderne reddes ut

Den siste av gruvearbeiderne reddes ut i Copiapó.

Foto: Nyhetsspiller

Kjendisstatus etter redningen

Hele verden fulgte redningen av de 33 gruvearbeiderne ved Copiapo da de i midten av oktober ble hentet ut etter å ha sittet 69 dager i dypet.

LES: Alt om redningen av de 33 gruvearbeiderne

De 33 ble fanget den 5. august, da deler av gull- og kobbergruven raste sammen og arbeiderne ble sperret inne over 600 meter under bakken.

Arbeidet med å bore redningssjakter startet raskt, men det nitidige arbeidet tok tid. De innesperrede gruvearbeiderne ble forespeilet at de trolig ikke kunne regne med å bli reddet ut før ved juletider.

Store ressursser ble satt inn i arbeidet, blant annet ble eksperthjelp fra NASA hentet inn, og 9. oktober var den 66 centimeter brede redningssjakten ferdigboret.

Reddet ut i en stålkapsel

Og etter 69 dager var tiden kommet for at selve arbeidet med å redde ut arbeiderne kunne starte. På 22 timer ble alle de innesperrede arbeiderne ble reddet ut i en spesialbygd stålkapsel.

I tiden etterpå har de 33 gruverarbeiderne fått tilnærmet stjernestatus i Chile og i store deler av verden.

SE: Bilder fra San José-gruven like før gruvearbeiderne blir reddet

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt