Normal

Gruvearbeidere brøt ut i sang

Da de 33 innesperrede gruvearbeiderne i Chile fikk verbal kontakt med omverdenen for første gang på 19 dager, brøt de ut i spontan sang.

Video Innesperrede gruvearbeidere I Chile sang nasjonalsangen

Over hele landet kunne TV-seere følge med på den følelsesladede samtalen mellom de innesperrede gruvearbeiderne og representanter fra chilenske myndigheter, deriblant gruveminister Laurence Golborne.

– Vi har det bra alle sammen, og håper at dere redder oss, sa Luiz Urzua fra hulrommet der de 33 arbeiderne oppholder seg, 700 meter under bakken.

Les også: Vet ikke når de blir reddet

chile, gruveminister Laurence Golborne

Gruveminister Laurence Golborne oppdaterer media på siste nytt i redningsaksjonen.

Foto: IVAN ALVARADO / Reuters

Spontan allsang

Så fort mennene skjønte at redningsarbeiderne og familiene deres kunne høre dem, brøt de ut i spontan jubel og allsang av nasjonalsangen.

I hele 19 dager har de overlevd på små mengder tunfisk, makrell og et glass med fersken. Hulrommet de 33 gruvearbeiderne befinner seg i er på omtrent 50 kvadratmeter, og temperaturen ligger på rundt 35 grader.

Les også: Millionær gir penger til gruvearbeiderne

I løpet av mandag ble to rør boret inn til arbeiderne 700 meter under bakken. Rørene har en diameter på 10 cm, og skal brukes til å senke vann og mat ned til mennene, samt opprettholde kommunikasjonen mellom arbeiderne og redningsmannskapene. Også brev fra familiene skal sendes ned til gruvearbeiderne for å hjelpe de med å holde motet oppe.

Får psykologhjelp

Gruvearbeidarane sine familiar i lykkerus

Familiemedlemmer er i lykkerus over at gruvearbeiderne fortsatt er i live, 19 dager etter ulykken.

Foto: MARTIN BERNETTI / Afp

– De hoppet opp og ned som barn, helt overlykkelige. De viftet med armene og blinket med lommelyktene, forteller president Sebastian Pinera til CNN om de første videobildene av de innesperrede mennene.

Les også: Chilenske gruvearbeidere må vente i månedsvis

Flere pårørende uttaler til CNN at de er ved godt håp om å få sine menn ut fra gruven i live. Men ingen har ennå fortalt de innesperrede arbeiderne at det kan ta opptil fire måneder før de eventuelt kan se dagslys igjen.

I mellomtiden vil de 33 gruvearbeiderne få både medisinsk- og psykologisk støtte, uttaler lege Jorge Diaz til CNN.

Les også: Her får de beskjed om at familien deres fortsatt er i live

Video Chilenske gruvearbeidere må vente i månedsvis

Mandag kom de første bildene av gruvearbeiderne som er fanget 700 meter under bakken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt