Grovt mishandlet av demonstranter i Hongkong

Det har i dag vært nye og voldsomme sammenstøt i Hongkong. Flere personer ble grovt mishandlet av demonstrantene under urolighetene.

Video fra Hongkong viser at noen av demonstratene går løs på folk som ytrer seg kritisk mot demonstrasjonene. På den andre siden svarer politiet fredelige demonstranter med tåregass og gummikuler.

Flere videoopptak fra Hongkong viser at noen av demonstrantene går løs på sivilpersoner som ytrer seg kritisk mot demonstrasjonene. På den andre siden svarer politiet fredelige demonstranter med tåregass og gummikuler.

OBS: NRK gjør oppmerksom på at det er sterke bilder og videoer i denne artikkelen.

Det har vært nok en dag med sammenstøt mellom politi og demonstranter i Hongkong. Demonstrantene satte fyr på flere veisperringer ved bruk av bensin eller tennvæske.

Laster Twitter-innhold

De vandaliserte også en jernbanestasjon. Flere personer gikk til angrep på overvåkingskameraer og billettautomater med hammere. Samtidig som hærverket pågikk skjulte de ansiktene bak oppslått paraplyer.

TV-bildene viser i tillegg hvordan kinesiske flagg blir tråkket på og etter hvert revet i stykker.

Demonstranter håner og tråkker på det kinesiske flagget.

Demonstranter håner og tramper på det kinesiske flagget.

Foto: Kin Cheung / AP

Laster Twitter-innhold

Det har i tillegg vært uro og sammenstøt inne på et kjøpesenter.

Politiet har svart med tåregass. Det ble også i dag satt inn mannskaper med skjold og batonger.

Demonstranter utøver hærverk inne på et kjøpesenter i Hongkong.

Demonstranter utøver hærverk inne på et kjøpesenter i Hongkong.

Foto: Kin Cheung / AP

Grov mishandling

Under urolighetene gikk demonstrantene også til angrep på andre sivilpersoner. TV-bildene viser hvordan flere ble utsatt for grov vold og mishandling.

Mishandlingen fortsatte også etter at personene falt om og lå forsvarsløse på bakken. Flere ble påført betydelige skader.

Laster Twitter-innhold

I forkant av mishandlingen kan det se ut som det har oppstått en form for munnhuggeri. Det hevdes at noen enkeltpersoner kom med negative kommentarer om demonstrasjonene som har pågått over flere måneder. De skal også ha løpt etter demonstranter før de deretter ble angrepet.

Opprørspoliti ble også i dag satt inn mot demonstrantene i Hongkong.

Opprørspoliti ble også i dag satt inn mot demonstrantene i Hongkong.

Foto: ALY SONG

Demonstrerer for demokrati

Demonstrasjonene i Hongkong har pågått over flere måneder. I utgangspunktet skulle protestene fremme demokrati.

De er rettet mot byens lokale myndigheter. Demonstrantene mener de er for lojale mot myndighetene i fastlands-Kina.

Til å begynne med var demonstrasjonene fredelige. Etter hvert har de utviklet seg til voldsomme gatekamper. Politiet anklages for vold og unødig maktbruk, mens demonstrantene et beskyldt for å angripe politimannskapene.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt