Gresk journalist skutt og drept

Væpnede menn skjøt og drepte en gresk journalist utenfor hans hjem i Aten tidlig mandag morgen. Motivet for drapet er ukjent.

Gresk journalist drept

Socratis Giolas blir båret ut av leiligheten i Aten.

Foto: ORESTIS PANAGIOTOU / Epa

Tre ukjente væpnede menn skjøt Socratis Giolas med minst 20 skudd utenfor hans hjem i en forstad til Aten. 36-åringen døde momentant, før mennene flyktet fra åstedet i en bil.

Gjerningsmennene fikk journalisten til å komme ut før daggry ved å ringe på dørklokken og si at noen hadde stjålet bilen hans.

Fant utbrent bil

Socratis Giolas

Socratis Giolas

– De begynte å skyte med en gang han kom ut, forteller hans sjokkerte kone til greske aviser.

Ifølge et øyenvitne, hadde gjerningsmennene på seg en type uniformer. De var utkledd som sikkerhetsvakter. Ektefellen til Giolas bekreftet dette vitneutsagnet overfor politiet.

Politiet jobber med å finne motivet for drapet. En utbrent bil, en Honda Civic, er funnet 1,5 kilometer fra drapsstedet.

Politiet har brakt på det rene at den er stjålet fra en annen forstad like ved. Det skjedde lørdag, og tyveriet er meldt til politiet.

Socratis Giolas kone og ett mindreårig barn var i huset da de væpnede mennene ringte på.

Populær blogg

Socratis Giolas var administrator av en av de mest leste politiske bloggene i Hellas, Troktiko.blogspot.com.

Men artiklene skaffet også Giolas fiender, skriver greske aviser. Han harselerte over den tidligere høyre-regjeringen "New Democracy", og fikk fiender blant greske kriminelle.

SISTE NYTT

Siste nytt