Graver med bare hender

Redningsarbeidet etter jordskjelvet i Italia er komplisert og en del graving gjøres med bare hender for å unngå å såre personer som sitter fast ytterligere.

Redningsarbeid i Italia

Redningsarbeidere henter ut en person fra ruinene. Kvinnen er fremdeles i live etter over 20 timer under betongmasser og murstein.

Foto: GIULIO PISCITELLI / AFP

Redningsarbeidere og frivilllige har lykkes å få ut over 100 personer fra ruinene, men nattens kulde og det intense regnet forverrer sjansenen for å redde ut flere i live.

Fremdeles mange skadd

- Vi gravde ut restene, bit for bit, til vi endelig kunne redde gutten. Det var tidkrevende og slitsomt men verdt det, forteller en redningsarbeider som var med på å grave ut en gutt fra ruinene.

Alt vi kunne se var guttens hode som stakk ut, resten av kroppen var begravd i ruinene.

Brannmann i L'Aquila / ElMundo

To studenter fra det sammenraste studenthjemmet er gravd ut i live. 24 år gamle Marta Valente er en av de, og hun skal etter forholdene være i god form da hun ble hentet ut.

Hun har tilbrakt 23 timer under betongmasser og murstein. Spesialister som huleforskere og grottedykkere deltar nå i redningsarbeidet.

Video nsps_upload_2009_4_7_11_40_31_2667.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

I morgentimene tirsdag er letearbeidet fremdeles i gang.

Det er fremdeles minst 34 savnede personer og 1.500 er skadd. Antall husløse er justert til 17.000, noe som er betraktelig mindre enn de 50.000 man først antok.

Jordskjelvet fant sted 03.32 natt til mandag og ble målt til 6,3 på Richters skala.

Ingen nordmenn igjen

Mandag kveld kom de siste nordmennene som har meldt seg i Abruzzo-regionen, til Roma.

Det er trolig ikke flere nordmenn i skjelvområdet nå, men den norske ambassaden har gitt hjelpemannskapene beskjed om at de skal varsles dersom det skulle være nordmenn blant de skadede.

300 etterskjelv

Det er meldt om rundt 300 større og mindre etterskjelv i området etter det store skjelvet natt til mandag.

Det største av dem ble målt til 4,9 på Richters skala klokken 11.26 i tirsdag formiddag.

Et annet skjelv i natt ble målt til 4,8, melder lokale medier. Det inntraff klokken 01.15 i natt. Kun noen timer før, klokken 23.57 skalv jorden nok en gang i området rundt L'Aquila, Barreto og Scoppitto. Disse rystelsene ble målt til 3,8.

Les:

Nordmennene trygt ute av området

Tøff natt for de husløse

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt