NRK Meny
Normal

Nytt granatangrep fra Syria på tyrkisk landsby

En syrisk granat slo søndag ned i Ackakale, den tyrkiske landsbyen hvor fem personer ble drept av en granat fra Syria onsdag.

Tyrkia og Syria

Tyrkiske tropper tar oppstilling ved grenseposten ved Ackakale.

Foto: STRINGER/TURKEY / Reuters

Granaten traff bakgården til en offentlig bygning i byen. Det har foreløpig ikke blitt meldt om at noen har blitt drept i angrepet, melder nyhetsbyrået AFP.

Den offentlige bygningen ligger bare noen hundre meter unna stedet der fem sivile tyrkere ble drept onsdag, i sentrum av Ackakale.

Militære tyrkiske krefter svarte umiddelbart på framstøtet. Ifølge nyhetsbyrået Dogan avfyrte Tyrkia en granat over mot syrisk side av grensen. Det er foreløpig ukjent om dette angrepet har ført til materielle eller menneskelige skader.

Den siste tiden har det vært svært anspent mellom de to nabolandene. Granaten slår ned bare dager etter at et syrisk granatangrep tok livet av fem sivile tyrkere i samme by.

Også fredag var det trefninger mellom de to landene. Da landet en granat fra Syria i den tyrkiske byen Altinozu, nær grensen, og utløste umiddelbar reaksjon fra Tyrkia.

– Bør ikke teste vår overbevisning

Den tyrkiske nasjonalforsamlingen ga tidligere denne uken klarsignal til å sende soldater utenfor landets grenser. Tyrkias statsminister, Recep Tayyip Erdogan, har imidlertid sagt at Tyrkia ikke har noen intensjoner om å gå til krig mot Syria.

Samtidig Erdogan gjort det klart at landet må beskytte sine innbyggere og sine grenser, dersom det er behov for det.

– Ikke noe land bør ta sjansen på å teste vår overbevisning om det, har Erdogan advart.

Syriske myndigheter har beklaget onsdagens angrep. Likevel har det slått ned flere syriske granater i Tyrkia etter dette.

Tyrkiske tropper tar oppstilling nær grensen

Tyrkiske tropper tar oppstilling ved den syriske grensen.

Foto: STRINGER/TURKEY / Reuters

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt