Grace Mugabe fikk forlate Sør-Afrika

Den diplomatiske krisen rundt Robert Mugabes kone, Grace, etter overfallsanklagene på en sørafrikansk modell har løst seg. I dag landet hun igjen i Zimbabwe.

Grace og Robert Mugabe

Grace Mugabe landet i dag i Zimbabwe etter at Sør-Afrika har nektet henne utreise i nesten en uke. Her er hun sammen med sin mann diktatorene Robert Mugabe.

Foto: JEKESAI NJIKIZANA / AFP

Gabriella Engels

Gabriella Engels stilte denne uken opp på pressekonferanse med plaster i panna.

Foto: SIPHIWE SIBEKO / Reuters

Zimbabwes førstedame fikk ikke forlate Sør-Afrika denne uken etter at hun ikke møtte i retten på tirsdag der hun var anklaget for å ha overfalt den 20 år gamle modellen Gabriella Engels på et hotell i Johannesburg forrige helg.

Varsler anke

Først ønsket ikke myndighetene å blande seg inn i saken, siden reisen var privat, men til slutt ba de om at presidentfruen skulle få diplomatisk immunitet i saken, noe sørafrikanske myndigheter i dag valgte å gi henne. Noen timer senere var hun ute av landet.

Advokatene til Gabriella Engels har tidligere uttalt at de vurderer å anke dersom Mugabe innvilges immunitet. De mener det er en fare for politisk innblanding i saken, og sier at diplomatisk immunitet ikke kan brukes i saker som omfatter alvorlige forbrytelser.

Innreiseforbud

Det av ministeren for internasjonale forhold, Maite Nkoana-Mashabane som tok avgjørelsen om å gi Mugabe muligheten til å reise hjem før saken mot henne var avgjort i rettssystemet.

Grace Mugabe er opprinnelig fra Sør-Afrika og er i likhet med sin mann, diktator Robert Mugabe, nektet innreise i USA og EU på grunn av de gjentatte menneskerettighetsbruddene regimet i Zimbabwe har stått bak.

SISTE NYTT

Siste nytt