NRK Meny
Normal

GOPs Obama og den neste Reagan

Bobby Jindal er bare 37 år gammel, men neste år kan han være USAs neste visepresident - dersom John McCain vil og vinner valget.

Supriya og Bobby Jindal

Supriya og Bobby Jindal.

Foto: Tim Mueller / AP

- Jeg foretok et intervju med Bobby Jindal. Hvis han ikke forandrer seg, er han den neste Ronald Reagan. Bobby Jindal, guvernør i Louisiana, er den neste Ronald Reagan.

Disse ordene ble uttalt av den konservative politiske kommentatoren Rush Limbaugh om republikanernes, the Grand Old Partys (GOP), Bobby Jindal.

Ung og likt av konservative

Radioverten Limbaugh, som under Bill Clintons USA-styring i 1993 ble kalt "opposisjonens leder". Etter Clintons seier over Bush senior i presidentvalget i 1992, mottok Limbaugh et brev fra Reagan - en mann han aldri hadde møtt - der eks-presidenten takket ham for "alt du gjør for å tale republikanernes og de konservative prinsippers sak. Du er landets største talsmann for konservatismen".

Den 8. februar i år spekulerte Limbaugh i at Jindal kan bli republikanernes visepresidentkandidat. Ifølge Limbaugh kan 37-åringen tenkes å være et godt våpen i McCains presidentkampanje, både fordi han er godt likt i partiets konservative fløy og på grunn av hans unge alder i motsetning til McCain.

Først og yngst

Å være den første indisk-amerikaneren og den yngste som er valgt til å lede en delstat, var altså ikke nok. Bare uker etter å ha inntatt guvernør-kontoret i Louisiana ble navnet hans trukket ut av Limbaughs vp-hatt.

Jindal har også fått spørsmålet fra pressen, om han ville takket ja til en eventuell forespørsel fra McCain om å stille som hans vp-kandidat.

- Bare hvis han holder tale ved min high school-samling i august, var Jindals kvikke svar.

Kan gjøre som Obama

Spekulasjonene fikk enda bedre grobunn da Jindal sammen med de to andre brennhete kandidatene Mitt Romney og Charlie Crist på fredag reiste til McCains ranch for å tilbringe helgen i vennskapelige omgivelser.

Mike Huckabee, som i likhet med Mitt Romney stilte mot McCain i nominasjonskampen, og som i likhet med de tre andre er en godt navn på McCains stemmeseddel i november, var også invitert men takket nei på grunn av han og konas planer om å dra på cruise.

Les også: Audition på McCains ranch

For Jindal kan ranch-treffet ende med ikke et tilbud om å stille som McCains vp-kandidat, men med et tilbud om å holde tale ved partiets landsmøte i år, på en lignende som Barack Obama gjorde det på det demokratiske landsmøtet i 2004.

Og når vi nå vet hvordan det gikk med Obama etter å ha grepet denne muligheten, er det ikke sikkert det er et dårlig tilbud Jindal i så fall får.

Han stiller mot en veteran. Obama vs McCain.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt