NRK Meny
Normal

Google vil sjekke kroppen din for sykdomstegn

Google eksperimenterer med nye måter å gjennomsøke menneskekroppen på, for å søke etter tidlige tegn til dødelige sykdommer, som kreft eller hjertesykdommer.

Google

Google ser etter måter å finne tidlige sykdomstegn i menneskekropper.

Foto: Marcio Jose Sanchez / Ap

Et team bestående av spesialister som jobber for Google-prosjektet «Google X Lab» eksperimenterer nå med nanopartikler, som kan søke etter tidlig tegn til sykdom i kroppen, og deretter rapportere funn til sensorer som folk skal ha på seg, melder nyhetsbyrået AFP.

– Vi er i en tidlig fase av arbeidet, men vi har gjort en rekke lovende eksperimenter, så vi skal bare fortsette med prosjektet, sier Google i en pressemelding tirsdag der de beskriver prosjektet.

Planen er at en bruker skal kunne svelge en mengde med spesiallagde nanopartikler i pilleform, som deretter absorberes i blodårene og fester seg til for eksempel kreftceller.

Apper skal stanse hjerteinfarkt

Google har tenkt til å lage apper som blant annet kan teste enzymer som stammer fra plakk fra blodårer som er i ferd med å sprekke, som kan føre til hjerteinfarkt eller slag, men også apper som kan våke over kreftceller etter strålebehandling.

Tidlig påvisning av sykdom øker sjansene for vellykket behandling av livstruende sykdommer.

«Hvis teknologien blir vellykket, kan den hjelpe legene med å påvise sykdom som er i ferd med å utvikle seg i kroppen», skriver Google i pressemeldingen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt