Google beklager ape-bilde av Michelle Obama

At et bilde av Michelle Obama med ansiktet til en ape dukker opp i bildesøket til Google, har skapt reaksjoner. Nå beklager Google bildet, men fjerner det ikke.

Ape-bilde av Michelle Obama i Googles bildesøk

Slik ser det ut om du søker på «Michelle Obama» i bildesøket til Google.

Foto: Printscreen

Hvis du søker på «Michelle Obama» i bildesøket til søkemotoren Google, er det omstridte bildet det første som kommer opp.

På bildet er ansiktet til USAs førstedame Michelle Obama manipulert med fjeset til en ape.

Søkemotoren mottok flere reaksjoner etter at bildet ble lagt ut og mange mente at det måtte fjernes, skriver The Examiner .

Michelle Obama

Michelle Obama, slik hun ser ut i virkeligheten.

Foto: Haraz N. Ghanbari / Scanpix/AP

Google har lagt ut en uttalelse der de forklarer hvorfor de ikke fjerner bildet fra søket og at de forbeholder seg retten til å behandle enhver slik henvendelse individuelt.

– Fjerner ikke bare fordi innholdet er upopulært

– Google anser integriteten til søkeresultatene som en ekstremt viktig. Vi fjerner dermed ikke sider fra søkeresultatet bare fordi innholdet er upopulært eller fordi vi mottar klager på det, heter det i uttalelsen.

Google skriver at de imidlertid vil fjerne sider fra søketjenesten hvis de mener at siden bryter søkemotorens egne retningslinjer, bryter loven eller om webmasteren for den aktuelle siden rapporterer innholdet.

– Vi beklager hvis du har hatt en oppskakende opplevelse ved bruk av Google, heter det i uttalelsen fra selskapet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt