Godkjenner Musharrafs gjenvalg

Høyesterett i Pakistan har avvist den siste av seks klager mot gjenvalg av Pervez Musharraf som landets president.

Pervez Musharraf

Pervez Musharraf.

Foto: PRESS INFORMATION DEPARTMENT / AFP

Dermed er det ingen hindringer igjen for presidenten til å gå av som landets forsvarssjef og begynne på en ny presidentperiode, melder pakistansk TV.

Les også: Musharraf nærmere godkjenning

Les også:  Val i Pakistan 8. januar

 

– Avvist, sa høyesterettsjustitiarius Abdul Hamid Dogar i retten og banket klubba i bordet.

Musharraf har sagt flere ganger tidligere at han vil gå av som landets militære leder og la seg ta i ed som en sivil leder for sin andre femårsperiode som president så snart gjenvalget av ham var godkjent av landets høyesterett.

Tidligere i høst avsatte presidenten landets høyesterettsjustitiarius, som ikke ville godkjenne gjenvalget av Musharraf. Også flere andre høyesterettsdommere som var kritisk til presidenten ble avsatt og erstattet med Musharraf-vennlige dommere.

Dagens godkjennelse kommer i en situasjon der Pakistan risikerer sin andre utestengelse av Samveldet, som er et samarbeid mellom Storbritannia og tidligere koloniserte land.  Samveldet truer md utestengelse med bakgrunn i unntakstilstanden Musharraf innførte 3. november.

 

 

 

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt