– Faren min ligger nok under det helikopteret

GLASGOW (NRK): John McGarrigle frykter at han har mistet faren sin i helikopterulykken i Glasgow. Faren var stamgjest på puben som ble rammet natt til lørdag.

John McGarrigle

John McGarrigle holder fram et mobilbilde av seg selv og sin far, som han frykter har omkommet i helikopterulykken.

Foto: Andy Buchanan / Afp

– Faren min ligger nok under det helikopteret. Et dypt instinkt slo inn med en gang jeg hørte det var en ulykke på Clutha. Jeg bare visste at noe hadde skjedd med ham, sier John McGarrigle (38).

Utenfor The Clutha, hvor faren var stamgjest viser McGarrigle fram et mobilbilde av ham og faren til de frammøtte reporterne.

John forteller ifølge Metro.co.uk at han fikk en vond følelse så fort han visste det hadde skjedd noe på puben.

– Og når jeg kom fram og fikk se posisjonen til helikopteret… da skjønte jeg med en gang hvordan det hadde gått. Han satt på det samme stedet i puben hver gang.

– Faren min var der. Mange har allerede fortalt meg at de så ham i går. Nå tar han ikke telefonen, og han er ikke hjemme heller. Jeg er sikker på at han er død, sier McGarrigle.

Paul Watt var en av stamgjestene på puben The Clutha

Paul Watt var en av stamgjestene på puben The Clutha.

Foto: ANDREW WINNING / Reuters
Pastor Neil Galbraith i Glasgow

Pastor Neil Galbraith berømmer dem som hjalp til med å få folk ut av ulykkespuben i Glasgow.

Foto: Espen Aas / NRK

Takker de som kom til

Glasgow har mistet åtte av sine borgere, mens 14 ligger alvorlig skadd på sykehus. Det er ennå ikke avklart om det kan ligge flere personer i ruinene av puben The Clutha, som i går ble rammet av et styrtende helikopter.

Lørdag ettermiddag ble det holdt en ny pressekonferanse om ulykken.

Der benyttet både politiet, redningsleder og politiker Nicola Sturgeon i partiet Scottish National Party (SNP) anledningen til å sende en stor takk til pubgjestene og de som kom til og startet redningsarbeidet.

Uten dem kunne antallet omkomne muligens vært mye høyere.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

LES: Frykter flere enn én omkommet etter helikopterkrasj i Glasgow

Dannet menneskelig kjede

Utenfor barrikadene ved ulykkesstedet møtte NRK pastor Neil Galbraith som også berømmet handlekraften til de som hjalp til.

– De slapp alt de hadde i hendene og strømmet til for å hjelpe. De dannet en menneskelig kjede gjennom ruinene av pubrommet og fraktet ut folk som ikke kunne se på grunn av alt støvet eller fordi de var skadet, sier Galbraith til NRK.

– Lokale pub- og restauranteiere åpnet opp for redningsmannskapene midt på natten for å sørge for at de kunne spise, forteller pastoren.

– Hvorfor tror du at de gjorde det?

– De er jo fra Glasgow, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Redningsmannskaper heises ned gjennom taket på puben The Clutha.

Redningsmannskaper heises ned gjennom taket på puben The Clutha.

Foto: ANDREW WINNING / Reuters

Lokalt landemerke

NRK var til stede på pressekonferansen lørdag ettermiddag. I det politisjef Stephen House bekreftet at antallet døde var steget til åtte gikk det et gisp gjennom den fremmøtte folkemengden.

Folk som er fra områdene i Glasgow rundt den berømte puben The Clutha har ifølge pastor Galbraith en sterk lokal identitet. Han mener det er vanskelig å si hvordan ulykken vil påvirke lokalsamfunnet.

– Det jeg kan si er at dette er en by hvor folk er veldig flinke til å ta vare på hverandre.

Politiet har kunngjort at det er et langt stykke igjen før de er ferdig med arbeidet på stedet. Bygningen er svært usikker etter at helikopteret braste inn i vegger og tak, og det er mulig at den kan rase sammen.

The Clutha er for mange av innbyggerne i Glasgow en legendarisk pub og et samlingssted for livemusikk.

Nå spørs det om det lokale landemerkets dager er talte.

SISTE NYTT

Siste nytt