Gjerningsmannen hadde fått sparken fra TV-kanalen

Vester Lee Flanagan som skjøt og drepte to tidligere kollegaer i TV-kanalen WDBJ7, mente han ble utsatt for rasisme.

Bryce Williams, mistenkt for drapet på to journalister

GJERNINGSMANN: Vester Lee Flanagan, også kjent som Bryce Williams, skal ha fått sparken etter flere problemer med andre ansatte.

Foto: Handout / Afp

Jeff Marks, sjefen for den rammede TV-kanalen, sier at Flanagan fikk sparken for to år siden fordi han var vanskelig å jobbe med og fordi det stadig oppsto episoder mellom ham og andre ansatte.

– Han lette etter folk som ville si noe han kunne bli fornærmet for, sier Marks under en direktesending på kanalen.

– Etter flere hendelser der sinnet hans kom til overflaten, ga vi ham sparken. Det tok han ikke lett på. Vi måtte tilkalle politiet for å eskortere ham ut av lokalet, sier Marks.

Les også: To journalister skutt og drept på direkten i USA

Drepte to journalister

Flanagan skjøt og drepte reporteren Alison Parker (24) og TV-fotografen Adam Ward (27) i den amerikanske delstaten Virginia onsdag.

Det er WDBJ7 selv som skriver at det er Vester Lee Flanagan, også kjent som Bryce Williams, som er gjerningsmannen.

Journalistene Alison Parker og Adam Ward

Alison Parker har lagt ut dette bildet av seg selv og Adam Ward på Twitter.

Foto: Twitter/Alison Parker

Parker og Ward intervjuet en person på direkten da Flanagan plutselig dukket opp og skjøt dem.

Også intervjuobjektet ble skutt. Hun ligger skadet på sykehus.

Skjøt seg selv

Et opptak fra direktesendingen viser Alison Parker som gjennomfører et intervju. Plutselig høres flere skudd, og kameraet deiser i bakken.

Parker skriker og forsøker å løpe vekk.

Det siste kameraet viser, mens det ligger sidelengs på bakken, er Flanagan som holder et våpen, tilsynelatende rettet mot TV-fotografen.

Det var dette bildet, i tillegg til vitner som snappet opp Flanagans skiltnummer, som førte politiet til ham, ifølge WDBJ7.

Flanagan skjøt seg selv under flukten fra politiet. Han ble livstruende skadet og senere erklært død på sykehus, skriver The Washington Post.

Rasismeanklager

Jeff Marks forteller at Flanagan anklaget andre ansatte for å ha kommet med rasistiske kommentarer da han fikk sparken.

En komité skal ha undersøkt anklagene og ikke funnet noen holdepunkter for dem.

– Vi tror anklagene var fabrikkerte, sier Marks.

Nyhetsbyrået AP skriver at Flanagan også i 2000 anklaget en TV-kanal for rasisme. Han saksøkte kanalen WTWC-TV i Florida, der han var ansatt.

Han anklaget en produsent for å ha kalt ham «ape». Han mente også at andre svarte ansatte hadde fått rasistiske kommentarer.

WTWC-TV avviste alle anklagene.

Sendte langt brev til ABC

TV-kanalen ABC mottok rundt to timer etter skytingen et langt brev på fax, skriver ABC på sine nettsider. Forfatteren av brevet hevder at han er Flanagan.

Han skriver at skytingen var en reaksjon på den rasistisk motiverte kirkemassakren i Charleston i Sør-Carolina tidligere i år.

Han uttrykker også beundring for massemorderne bak Virginia Tech- og Columbine-massakren.

Laster kart, vennligst vent...

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt