Gjerningsmannen døde etter skoleangrep

Også gjerningsmannen mistet livet etter skoleangrepet i Trollhättan i Sverige, opplyser svensk politi.

Åstedet i Trollhättan

ÅSTEDET: Video fra åstedet i Trollhättan.

En tredje person er død nå. Det er gjerningsmannen som døde, sa etterforskningsleder Thord Haraldsson i Trollhättan-politiet på en pressekonferanse om skoleangrepet.

gjerningsmann sverige

TOK BILDE: En elev som trodde at den maskerte mannen bare tøyset, tok et bilde av ham før han begynte å jage folk med kniv.

Foto: Skjermdump

Dermed er tre personer døde i forbindelse med angrepet på en skole i den svenske byen torsdag formiddag.

En elevassistent og en 17 år gammel gutt ble drept av gjerningsmannen, som ble skutt av politiet etterpå. Tilstanden er fortsatt kritisk for ytterligere to personer.

– De som fortsatt ligger på sykehus, er svært hardt skadd, sa Haraldsson.

Politiet bærer bevisposer fra åstedet der en mann angrep en skole med et stikkvåpen

JOBBER PÅ STEDET: Politiet bærer bevisposer fra åstedet der en mann angrep en skole med et stikkvåpen

Foto: Bjorn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix

– Hadde på seg Star Wars-maske

Vitner har fortalt gjerningsmannen hadde på seg en Star Wars-maske og svarte klær, og at han hadde et langt sverd. Flere elever trodde først det var en spøk da den maskerte mannen dukket opp på skolen.

Politiet sier han hadde en eller flere knivlignende gjenstander med seg. Han flyktet inn i et klasserom da han skjønte hva som var i ferd med å skje. Da politiet kom fram, løsnet de to skudd mot den antatte gjerningsmannen. Det ene traff.

Torsdag ble mannen operert på Norra Alvsborgs Lanssjukhus (NAL) med alvorlige skader, men livet hans stod ikke til å redde.

Dette har skjedd

Kart over Trollhättan-området

SVERIGE: Tre personer ble drept etter at en mann angrep en skole i Trollhättan i Sverige.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Gikk inn to klasserom

Gjerningsmannen kom maskert til stedet, og utenfor møtte han en lærer som han angriper med kniv.

– Etterpå tar han seg inn i bygningen og møter ytterligere en person, som blir angrepet. Dette er en av dem som nå er døde, forklarte Haraldson.

Inne i skolebygningen gikk gjerningsmannen til to forskjellige klasserom og banket på. Den ene eleven som åpnet døren til det ene klasserommet, er gutten som ble angrepet og senere døde av skadene.

Mannen brukte to våpen. Ifølge politiet dreide det seg om kraftige stikkvåpen. Politiet opplyser at de ikke har opplysninger om at det skal ha vært flere gjerningsmenn involvert.

– Interessante ting hjemme hos gjerningsmannen

Politiet kjenner identiteten til gjerningsmannen, en 21-åring med bostedsadresse i Trollhättan. Haraldsson opplyser at politiet ikke kjente til ham fra tidligere.

Politiet har slått til mot en bolig tre kilometer fra den svenske skolen der angrepet fant sted.

Under pressekonferansen opplyser politiet at de har funnet «interessante gjenstander hjemme hos gjerningsmannen», men ønsker foreløpig ikke å gå nærmere inn på disse opplysningene.

Politiet karakteriserer hendelsen som en av de alvorligste i svensk historie. Lærere ved skolen har tidligere advart mot at miljøet på skolen ikke har vært trygt for elevene.

Det har i ettertid kommet fram at en annen skole i nærheten onsdag mottok en trussel som gjorde at elever ble oppfordret til å holde seg hjemme.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt