NRK Meny
Normal

– Skal gjøre det jeg liker best, drepe mennesker

To brannmenn ble skutt og drept da de rykket ut til en brann i delstaten New York mandag. Gjerningsmannen la igjen en drapsplan på et stykke papir før han tente på huset.

New York-brann

En brann raste i Webster i delstaten New York i USA mandag. Brannmannskapene ble beskutt da de kom til stedet tidlig mandag morgen, og to brannmenn ble drept, mens to andre ble såret.

Foto: Jamie Germano / Reuters

To brannmenn ble julaften skutt og drept og to andre såret mens de forsøkte å slukke en brann i Webster i delstaten New York i USA.

Politiet i Webster bekrefter at det var William Spengler (62) som skjøt og drepte brannmennene. Han har tidligere sonet en dom på 17 års fengsel for drapet på bestemoren sin i 1980.

Ifølge politiet satte han fyr på huset sitt for å lokke utrykningspersonell i en dødsfelle. Spengler åpnet ild mot brannmennene da de ankom stedet like før klokken 6 mandag morgen, lokal tid, ifølge Gerald Pickering, politisjef i Webster.

«Skal brenne ned hele nabolaget»

William Spengler

Gjerningsmannen William Spengler (62) skjøt og drepte to brannmenn før han endte sitt eget liv.

Foto: HANDOUT / Reuters

Tirsdag sier politiet at gjerningsmannen la igjen et notat hvor det sto at han ønsket å brenne ned hele nabolaget. Han skrev også: «Jeg skal gjøre det jeg liker best, drepe mennesker».

Gjerningsmannen endte sitt eget liv etter å ha fyrt løs på brannmennene, melder nyhetsbyrået AP.

Spengler var bevæpnet med tre våpen da han ble funnet på åstedet for skytedramaet.

Sju hus sto i brann i nabolaget mandag.

– Folk som står opp midt på natten for å slukke branner, venter ikke å bli skutt og drept. Dette er et trygt lokalsamfunn, og det er helt forferdelig med en tragedie som dette, sa politisjefen like etter hendelsen mandag.

– Jeg tror han har en rifle

Lydopptak fra skytedramaet ble mandag publisert på nettsiden firefighternation.com.

– Flere skudd har blitt avfyrt. Jeg har blitt skutt. Jeg tror han har en rifle. Flere brannmenn har blitt truffet, sa en brannmann over politiradioen.

Mens brannmannen fortalte hva som hadde skjedd til operatøren, hørtes lyder som kunne være rifleskudd i bakgrunnen. Operatøren opplyste om at politiet og flere ambulanser var på stedet.

– Er du trygg? Kan du komme deg til et trygt sted, spurte operatøren.

– Jeg kan ikke se noen politibiler i området. Jeg gjemmer meg bak brannbilen. Jeg er bekymret for å bevege meg vekk fra hvor jeg er, svarte brannmannen.

Mannen som høres på opptaket, er en av brannmennene som ble skutt under skytedramaet. Han ble truffet av skudd i nedre rygg og det ene beinet.

Den uidentifiserte brannmannen holdt seg rolig under hele samtalen og ga operatøren detaljerte opplysninger om tilstanden på åstedet.

– De to andre som er med meg har ikke rørt på seg siden de ble truffet. De ligger fortsatt langs veien, fortalte brannmannen.

– Jesus, utbrøt operatøren.

Hør hele opptaket her:

Webster ligger i den nordlige delen av delstaten, ikke langt fra Ontario-sjøen og grensen til Canada. Småbyen har 42 000 innbyggere.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt