Hopp til innhold

Gjeninnfører bruk av dødsstraff

Dagen etter at 132 barn ble drept i skolemassakren i Peshawar, har statsminister Nawaz Sharif gjort det klart at Pakistan igjen vil gjennomføre dødsstraff i terrorsaker.

En student begraves etter skolemassakren i Pakistan

MASSEBEGRAVELSER: I Pakistan er 141 mennesker drept i terrorangrepet mot en skole i Peshawar. Bildet viser at en student som ble drept begraves.

Foto: FAYAZ AZIZ / Reuters

Det opplyser en talsperson for statsministeren, skriver AFP. Det har vært en midlertidig stans i bruken av dødsstraff, og i Pakistan har det siden 2009 vært én person som har blitt henrettet som følge av idømt dødsstraff. Så mange som 8000 mennesker i Pakistan er dømt til døden.

Etter skolemassakren, som har vekket avsky over hele verden, blir altså denne stansen opphevet. Gjeninnføringen av bruk av dødsstraff skjer i terrorsaker.

Dette vil innebære at personer som i ulik grad var med på planleggingen av skolemassakren kan risikere dødsstraff, som blir gjennomført.

Diskuterer kampen mot terrorisme

Seks terrorister fra pakistanske Taliban døde i skolemassakren. Totalt ble 141 mennesker drept av terroristene. 132 av dem var barn.

Statsminister Sharif kalte hendelsen i Peshawar en nasjonal tragedie og lovet å slå hardt tilbake mot dem som sto bak angrepet. Alle partiledere ble invitert til et møte tidligere i dag for å diskutere den videre kampen mot terrorisme. Målet er å finne strategier for å drive terrorister ut av landet, samt å sette i gang tiltak som sikrer offentlige bygninger og skoler bedre.

Det var under dette møtet gjeninnføringen av bruk av dødsstraff ble bestemt.

Landesorg

Det meldes også om at totalt 11 Taliban-soldater, fire av dem fra den pakistanske delen av organisasjonen, ble drept i et droneangrep i dag.

Samtidig gjennomføres det en lang rekke begravelser, og en tre dager lang sørgeperiode er i gang.

Angrepet har vekket internasjonal avsky og selv afghanske Taliban har fordømt angrepet.

SISTE NYTT

Siste nytt