Normal

Gjenglemt i fengsel: – Jeg sparket i døra og skrek

En uskyldig universitetsstudent i USA ble gjenglemt i fengselscelle i fire dager uten mat, vann eller toalett. Nå får han over 4 millioner dollar i erstatning.

I fire dager var uskyldige Daniel Chong innesperret i en fengselcell uten mat, vann og toalett.

SE VIDEO: Daniel Chong var forlatt i fengsel i 4 dager uten å ha gjort noe galt.

– Jeg sparket i døra og skrek. Jeg forsøkte å putte skolisser gjennom en sprekk i døra for at de skulle se meg, forteller Daniel Chong i dag til TV-kanalen CBS news.

Ingeniør-studenten fra California ble anholdt sammen med åtte andre i april 2012 uten å ha gjort noe galt. Chong befant seg hjemme hos en venn da narkotikapolitiet stormet leiligheten og fant 18.000 ecstasypiller, andre narkotiske stoffer og våpen.

Politibetjentene fortalte Chong at han ikke ville bli siktet i saken, men at han likevel måtte vente i en fengselscelle hos politiet i San Diego til han ble skrevet ut av saken, og at de kunne kjøre ham hjem.

Da døra til fengselscella ble lukket, begynte imidlertid studentens fire dager lange mareritt.

Trodde han skulle dø på cella

– Politibetjentene satt på ham håndjern og plasserte ham i en liten celle. De fortalte at de skulle hente ham igjen om noen minutter og låste døra. Han ble værende de neste fire og en halv dagene uten mat, vann eller toalett, forteller hans advokat Julia Yoo til TV-kanalen.

Chong forsøkte å varsle politiet om at han var innesperret ved å rope og slå i døra. I desperasjon forsøkte han å drikke sitt eget urin. Den tredje dagen skal han ha begynt å hallusinere.

Til slutt gav han opp. Han var innforstått med at han kom til å dø i fengsel.

– Ingen burde oppleve dette

Da Chong endelig ble oppdaget, hadde han gått ned 15 kilo, og ble umiddelbart innlagt på sykehus. Han var dehydrert, nyrene hadde sluttet å fungere, hadde et hull i spiserøret og kramper.

– Det som skjedde med Daniel Chong burde ingen mennesker på denne planeten gjennomgå, konkluderer Chongs andre advokat Eugene Iredale.

Påtalemyndigheten i San Diego ga Chong en sjelden, offentlig unnskyldning da saken ble kjent. De har også gikk studenten 4,1 millioner dollar (rundt 24 millioner norske kroner) i erstatning.

Politiet i San Diego har montert videokameraer og innført daglige inspeksjoner av fengselsscellene for å forhindre at noe slikt skal kunne skje igjen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt