NRK Meny
Normal

- Vi slukket alle lys og gjemte oss

– Vi stengte døren, slukket alle lys og gjemte oss. Det forteller kaféeier Marie-Paule Udry i sveitsiske Daillon, der tre kvinner ble skutt og drept onsdag kveld.

Politi i Daillon

Politiet på plass i den sveitsiske landsbyen torsdag morgen.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Det var onsdag kveld at mannen åpnet ild i den lille landsbyen. Mannen skal ha løsnet rundt 20 skudd. Først fra leiligheten sin ned i en smal gate, deretter skal han ha fortsatt skytingen ute i gata i landsbyen som ligger i kantonen Valais.

– Vi hørte skuddene, men vi visste ikke hvor det kom fra. Jeg var sammen med en gjest da en annen kom inn og fortalte at det ble skutt. Vi stengte døren, slukket alle lys og gjemte oss, forteller kaféeier Marie-Paule Udry til sveitsisk radio.

De holdt seg i skjul helt til de fikk beskjed om at det var trygt å komme fram. Hun forteller at hun kjenner gjerningsmannen og sier det er vanskelig å forstå det som har skjedd. Han hadde vært på serveringsstedet tidligere på kvelden og hadde drukket mye, sier hun.

En beredskapstropp ble sendt til stedet og politiet skjøt mot mannen før han ble avvæpnet og pågrepet.

Kjenning av politiet

Gjerningsmannen skal ha vært innlagt på psykiatrisk sykehus tidligere og han er en kjenning av politiet. Det opplyste det lokale sveitsiske politiet på en pressekonferanse torsdag morgen.

(Saken fortsetter under bildet)

Kriminalteknikere fra politiet

Politiet kriminalteknikere laster ut utstyr fra bilen sin.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

De tre drepte er alle kvinner som var 32, 54 og 79 år gamle. De sårede er to menn på 33 og 63 år. Ifølge sveitsiske medier var mannen muligens i slekt med ofrene, men motivet for angrepet er ikke kjent.

Hagle og antikt våpen

En av de drepte skal være mor til små barn og mannen hennes er en av de sårede, melder Arcinfo.ch.

Gjerningsmannen, som er i 30-årene, skjøt med en hagle og en antikk muskett. En muskett er et gevær som lades fra munningen og som var mye brukt frem til det ble erstattet av rifler på 1800-tallet.

Da mannen var til psykiatrisk behandling i 2005, ble han fratatt sine våpen, melder sveitsisk TV. Det er ikke kjent hvor mannen hadde skaffet seg våpnene han brukte onsdag kveld.

– Da politiet kom til stedet, truet han politifolkene. De skjøt ham for å nøytralisere ham. Nå er gjerningsmannen innlagt på sykehus, sa Jean-Marie Bornet som er talsmann for det kantonale politiet. Han visste ikke hvordan tilstanden til gjerningsmannen er nå.

– Vi kan ikke tro det

Ifølge sveitsiske 24 Heures ligger mannen alvorlig såret på sykehus i Sion. Mannen skal ha bodd i Daillon så å si hele sitt liv. Han skal ha drukket store mengder alkohol før han grep til våpen.

(Saken fortsetter under bildet)

Daillon

Daillon er en liten landsby i Valais, ikke langt fra Sion.

Foto: OLIVIER MAIRE / Ap

Sentrum av den lille landsbyen er fremdeles stengt. De døde er brakt til Lausanne for rettsmedisinske undersøkelser. Christophe Germanier, som er president i kommunen Conthey, der Daillion ligger, sier folk er ulykkelige og i sjokk.

– Vi kan ikke tro det som har skjedd. Dette er en tragedie og det nye året kunne ikke fått en dårligere start, sier han til sveitsisk radio.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt