NRK Meny
Normal

Drepte mannen sin og gjemte ham i en gullgruve

En 75 år gammel kvinne i Missouri er dømt til å tilbringe resten av livet i fengsel. På midten av syttitallet skjøt hun mannen sin, la ham i en kasse og gjemte den i en nedlagt gullgruve.

Alice Uden

40 år etter at hun tok livet av mannen sin, er Alice Uden dømt for drapet.

Foto: Michael Smith / Ap

I august i fjor ble kassen funnet i en gruve ved en bondegård mellom Cheyenne og Laramie.

Det ble raskt fastslått at mannen i den var blitt drept av skudd mot hodet. Den dømte, som nå heter Alice Uden, ble skilt ved dom fra Ronald Holtz i 1975 fordi han var forsvunnet.

40 år senere ble det altså oppdaget at han ikke hadde forsvunnet av fri vilje. Den 75 år gamle kvinnen forklarte i retten at hun skjøt mannen sin fordi han hadde et raserianfall fordi datteren hennes gråt og at han truet med å skade barnet.

Hun fortalte at hun tømte en kasse med juledekorasjoner og la den da 25 år gamle ektemannen sin i den. Kasse kjørte hun til en nedlagt gullgruve, melder Ap.

Nåværende ektemann også dømt for drap

– Jeg har forsøkt å gjøre bot for det. Jeg skulle ønske jeg aldri hadde møtt ham. Da ville dette aldri skjedd, sa hun gråtende i retten ifølge NBC.

Ifølge tiltale skal kvinnen ha skutt mannen i hodet og ryggen med en rifle mens han lå og sov.

Den tiltalte satt i rullestol og brukte høreapparat under rettssaken. Forsvareren hennes ba retten ta hensyn til hvilken signaleffekt det ville ha å gi en eldre og syk kvinne en streng straff når hun hadde drept mannen sin i selvforsvar. Aktoratet på sin side sa at man ikke burde gi et signal om at en forbrytelse ble mildere straffet, bare det hadde gått lang nok tid.

Da Alice Uden ble arrestert ble også den fjerde og nåværende mannen hennes, Gerald Uden, brakt inn til avhør. I fjor ble han dømt for å ha drept ekskona si og deres to barn på åttitallet. Også han fikk en livstidsdom.

Det er ikke klart om drapene har noen sammenheng med at Alice og Gerald senere giftet seg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt