NRK Meny
Normal

Væpnet elev tok 20 tenåringer som gisler i Moskva

Gisseltakeren er pågrepet, og elevene er sluppet fri. En politimann og en lærer ble drept i gisseldramaet.

Elever rømmer fra gisseltaker

Her rømmer elevene fra gisseltakeren

Gisseltakeren var en elev ved skolen som ligger nord for Moskva. Tidligere kom det meldinger om at mannen som skjøt var faren til en av elevene ved skolen, men dette blir nå tilbakevist.

Ifølge nyhetsbyrået Interfax opplyser kilder i det russiske innenriksdepartementet at en politimann og en lærer ble drept i angrepet, og at en politibetjent ble skadd.

– Politimanne ble brakt til sykehuset der han døde, opplyser innenriksdepartementets talsperson Andrei Pilipchuk til den russiske rikskringkasteren.

Tok seg inn med rifle

Eleven tok seg inn på skolen med en rifle og skjøt en sikkerhetsvakt. Ifølge den russiske avisen RT greide sikkerhetsvakten å ringe til politiet.

Da politiet kom til skolen skal gjerningsmannen ha skutt mot politiet. En politibetjent ble skadet og en annen skutt og drept en annen, ifølge flere russiske medier.

Ble holdt som gisler i 30 minutter

– Politiet har «nøytralisert» en bevæpnet elev ved den videregående skolen som hadde tatt mer enn 20 elever som gisler ved skolen i utkanten av Moskva, sier politiets talsperson.

Gjerningsmannen holdt elevene som gisler i rundt 30 minutter.

Talsperson for skolen Vitara Sharafetdinova sier til russisk statlig TV at alle er evakuert ut og at skolen nå er tom.

Russiske myndigheter har de siste ukene trappet opp sikkerheten i landet for å avverge mulige terrorangrep under OL som starter i neste uke.

Russiske myndigheter sier at de vil øke sikkerheten ved skoler etter angrepet.

Gisseldrama

Se video fra gisselsituasjonen i Moskva.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt