Gisseldrama i bank i Israel

Fire personer ble drept og flere andre holdt som gisler under ranet av en bank i den israelske byen Be'er Sheva.

Fire personer skal være drept og flere andre ble holdt som gisler under et bankran i Israel mandag.

SE VIDEO: Store politisstyrker kom til stedet og forsøkte å forhandle med ranerne som tok gisler.

Hva som har gått galt under ranet som skjedde rundt klokken ett lokal tid i dag, er foreløpig ikke klart. Bankfilialen tilhører Bank Hapoalim, den største banken i Israel.

Men fire personer skal altså være døde, trolig skutt, en person skal være alvorlig såret, fire har fått mindre skader mens ytterligere fire er i sjokktilstand, ifølge de israelske avisene Haaretz og Jerusalem Post.

Ifølge Haaretz skal en av ranerne ha skutt seg selv mens en annen er brakt til sykehus, såret etter skuddvekslinger med politiet.

Det er foreløpig uklart hvor mange gisler som ble tatt, men av dem var en kvinne som kom levende fra det. Hun ble sluppet fri av ranerne vel en time etter at dramaet startet og skal ikke være fysisk skadet.

Et vtine fortalte til nyhetsnettstedet Ynetnews.com at han kunne se to personer ligge livløse på gulvet i banklokalet. Tre menn og en kvinne skal være blant de døde.

Vel 15 minutter før politiet og annet nødpersonell kom til stedet kunne det ifølge vitner høres flere skudd inne fra banken. Senere, like før det hele var over, ble det avfyrt nok et skudd.

Det er uklart om de døde var kunder eller ansatte, men ifølge vitner skal ranerne ha skutt rundt seg i det de kom inn i banklokalet.

Kontorer og kafeer som ligger i samme strøk som bankbygningen ble evakuert da store politistyrker ankom stedet og de nærmeste kvartalene ble sperret av mens politiet innledet forhandlinger med ranerne.

De forsøkte å bringe på det rene hvor mange personer som var inne i banklokalet.

Ifølge den israelske tv-stasjonen Kanal 2 skal ranerne komme fra byen Rahat, som er den største beduinbosetningen i Israel. Andre medier hevder at det er en jødisk innbygger fra Be'er Sheva,

Rahat ligger like nord for Be'er Sheva, som er Israels sjuende største by og som ligger i Negev-ørkenen, sør i landet.

Gisseldrama i bank i Be'er Sheva, Israel

En politimann fører en forbipasserende jente bort i trygghet.

Saken oppdateres.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt