NRK Meny
Normal

Gisselaksjonen i Canada endte godt

En mann som barrikaderte seg inne i en bygning i Edmonton i Canada med åtte gisler onsdag, overga seg etter ti timer.

Gisselaksjon i Edmonton, Canada
Foto: Dan Riedlhuber / Scanpix/Reuters

Mannen tok seg inn i en bygning tilhørende trygdemyndighetene med et våpen onsdag morgen og tok raskt åtte personer som gisler.

En person klarte å komme seg ut og meldte fra til politiet om at en skallet mann hadde entret bygningen og fyrt av et skudd, men at ingen hadde blitt skadet.

Bomberoboter

TV-bilder viste hundrevis av kontorarbeidere som stormet ut i gatene, mens politiets innsatsstyrke omringet bygningen der mannen hadde forskanset seg.

De rundt 700 ansatte ble evakuert over i busser, og politiet satte bomberoboter i beredskap.

Beth Anne O'Neil befant seg i femte etasje av bygningen da dramaet startet, og forteller at hun og flere av hennes kolleger ble bedt av politiet om å låse seg inn på kontorene sine.

– Jeg vet ikke hvorfor vi måtte bli igjen der inne. Ryktene begynte å gå, og der ble vi sittende mens vi ventet på å få slippe ut. Jeg har aldri vært i en slik situasjon før, og håper for Guds skyld at jeg ikke vil oppleve det igjen, sier O'Neil til den kanadiske tv-kanalen CBC News .

Mistet trygda

Etter at politiet startet forhandlingene med mannen, slapp han ut gislene enkeltvis utover dagen. Etter å ha frigitt den siste, overga mannen seg til politiet.

Ifølge naboer var den 38 år gamle gisseltakeren bitter over å ha mistet trygden han fikk etter å ha skadet seg på jobben i bygningsindustrien. Mannen skal ha mistet trygden for en uke siden, melder CBC News.

En annen nabo fra mannens trygdebolig sier at han i tillegg den siste måneden skal ha vært involvert i en betent barnefordelingssak med sin eks-kone.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt